Poluare în Gorj. A pus pe foc anvelope uzate

1389

Poluarea a atins cote alarmante în mai multe orașe din țară, în ultima lună înregistrându-se sute de depășiri ale nivelurilor admise de particule nocive la stațiile din Ungheni, județul Iași, Rovinari – Gorj, în Giurgiu și Suceava.
Iar comisarii Gărzii de Mediu Gorj sunt în alertă. „Pentru că indicatorii de calitate ai aerului indică în această perioadă o creștere a gradului de poluare a aerului în zona Rovinari, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au patrulat și duminică, în vederea depistării surselor de poluare. Astfel, duminică seară, într-un cartier limitrof Municipiului Târgu-Jiu a fost identificat un foc deschis unde se ardeau anvelope uzate. Persoana în cauză a fost obligată să stingă imediat focul, urmând ca mâine (n. red. luni) să i se aplice o amendă usturătoare pentru fapta comisă. Astfel de acțiuni vor continua în fiecare seară”, au anunțat comisarii de mediu.
Aerul poluat afectează grav aparatul respirator și favorizează inclusiv răspândirea coronavirusului.
I.I.

1 COMENTARIU

  1. Astfel de arderi au loc ZILNIC, de cativa ani, dar Garda de mediu sau Politia Locala se face ca nu le vede.Oare de ce? Cum treci podul Jiului, le vezi zi de zi. Te plimbi prin Parcul Central, le vezi si de acolo. Urat mai arata orasul nostru, iar ceea ce respiram e si mai urat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here