Polițiștii și jandarmii au mers cu preoții la Colegiul Tehnic Motru

387

Polițiștii, jandarmi, dar și reprezentanţii Catedralei Creştin Ortodoxe a municipiului Motru au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, o acțiune de prevenire a delincvenței juvenile, la colegiul din oraș și la liceul din Bumbești-Jiu.
”În cadrul Programului de Prevenire a Delincvenţei Juvenile şi Victimizării Minorilor au fost desfăşurate întâlniri şi dezbateri cu elevii şi cadrele didactice de la Colegiul Tehnic Motru şi Colegiul Mihai Viteazul, din Bumbeşti-Jiu.
În discuțiile purtate cu elevii au fost prezentate aspecte legislative cu privire la faptele penale ce pot fi comise de minori, pedepsele ce pot fi aplicate de instanța de judecată în cazul săvârșirii unor infracțiuni, precum și măsurile educative ce pot fi dispuse în asemenea situații.
De asemenea, au fost prezentate aspecte referitoare la circulația pe drumurile publice, scopul fiind prevenirea evenimentelor rutiere în rândul elevilor, dar şi consecinţele ce decurg din consumul de droguri ori substanţe etnobotanice, precum şi cu privire la folosirea ilegală a produselor pirotehnice.
La activităţile desfăşurate la Colegiul Tehnic Motru au participat şi reprezentanţii Catedralei Creştin Ortodoxe a municipiului Motru, care au făcut recomandări elevilor cu privire la modul de comportare în societate, la şcoală şi în familie”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Gorj.
După ce au mers la școală, oamenii legii s-au oprit în stradă, la Motru şi Bumbeşti-Jiu, pentru a purta discuţii cu cetăţenii, care au primit recomandări pentru prevenirea infracţiunilor de furt din locuinţe şi înşelăciuni prin metoda „Accidentul”. Astfel de acțiuni vor fi efectuate și în această săptămână, în alte localități din județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here