Poliţiştii rutieri, pe urmele evazioniştilor fiscali

395
Poliţiştii de investigarea fraudelor şi cei rutieri au continuat acţiunile pentru respectarea normelor generale de comerţ şi combaterea evaziunii fiscale din domeniul transportului rutier de mărfuri şi persoane, comerţului cu produse alimentare şi industriale.

Astfel, oamenii legii au întreprins mai multe acţiuni, verificând 11 agenţi economici şi 19 mijloace de transport şi, de asemenea, au aplicat 9 amenzi contravenţionale, cu o valoare de 4 740 lei şi au ridicat, în vederea confiscării, nu mai puţin de 2 540 de kilograme cărbune. Un exemplu este Claudiu B.C., de 39 ani, din comuna Plopşoru, care transporta pe D.E. 79, pe raza comunei Plopşoru, cu o autoutilitară, cantitatea de 2 540 kg cărbune, pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Daniel Tică, „poliţiştii l-au sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de o mie lei, iar cantitatea de 2.540 kg cărbune a fost ridicată în vederea confiscării”.
Peste 100 de amenzi
„Rutieriştii” au acţionat şi pentru prevenirea accidentelor rutiere cu victime şi impunerii unui climat de siguranţă rutieră în rândul participanţilor la trafic, derulând mai multe astfel de acţiuni. În urma acestora au sancţionat peste 100 de participanţi la trafic, cu amenzi în valoare de 14 mii lei. Opt şoferi au fost sancţionaţi pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 13 pentru neportul centurii de siguranţă, 14 pentru conducerea unor autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, 16 pentru oprire neregulamentară, 16 pentru neprezentarea documentelor de identitate, iar diferenţa pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. De asemenea, oamenii legii au reţinut şi şase permise de conducere şi au reatras patru certificate de înmatriculare.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here