Polițiștii prind hoții care atentează la patrimoniul CEO! Paznicii Safety, amendați cu încă 5000 de lei de IPJ Gorj, se fac că muncesc

581

În timp ce Complexul Energetic Oltenia plătește cu 3,5 milioane de lei firma Safety Security din Caracal, pentru a feri de hoți mai tot patrimoniul companiei energetice, polițiștii fac munca paznicilor privați. O dovedește chiar incidentul de vineri, când poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Motru, și nu paznicii Safety, au prins, în flagrant delict, un bărbat care ar fi sustras şi transportat cu o autoutilitară, mai multe segmente de fier, din perimetrul Carierei Lupoaia, cu scopul de a le valorifica la un centru de colectare a fierului vechi. De altfel, IPJ Gorj a amendat contravențional, deja a doua oară, firma de pază din Caracal cu 5000 de lei, după ce, și la controlul de la SE Turceni, s-a dovedit că societatea are deficiențe grave, nealiniindu-se încă prevederilor în domeniu.
• Paznicii se fac că păzesc, dar hoții chiar fură!
• Polițiștii au prins infractorul, paznicii privați doar l-au încurajat..
• Pază deficitară la două obiective strategice: SE Turceni și SE Rovinari!
• Șefii EMC-urilor au informat în scris CEO că situația cu paza e… groasă
• Când dă de greu, Boza mai scrie o demisie
• Secretarul de stat Vișan, vineri, pe post de peacemaker (tr.engl.împăciuitor)

Firma de pază din Caracal, care a pus mâna, pe 1 mai, pe un contract avantajos cu compania de stat din Gorj, pentru a face pază timp de trei luni la 15 din cele 16 obiective ale CE Oltenia, nu a reușit să intre în legalitate nici la mai bine de 20 de zile de la preluarea posturilor. Societatea nu are nici acum suficienți angajați, care să supravegheze patrimoniul extins al companiei și înregistrează, în continuare grave deficiențe și la alte capitole, lucru sancționat deja de două ori de polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică al IPJ Gorj.
La cererea Gorjeanul, IPJ Gorj a transmis astfel că polițiștii au continuat controlul inițiat, la începutul acestei luni, la SE Rovinari, și, pe lângă amenda de 5000 de lei dată după verificarea la acest obiectiv, au mai aplicat una la SE Turceni, firma din Caracal fiind amendată cu alți 5000 de lei.
”În afară de SE Rovinari a mai fost identificat un obiectiv de pe raza județului Gorj, SE Turceni, care nu s-a aliniat prevederilor legale în domeniu, nereguli față de care au fost luate măsurile legale, constând în sancționarea contravențională a prestatorului de servicii de securitate, cu 5000 de lei, și totodată trasate măsuri de remediere, în termen”, a transmis, în scris, agent șef adjunct de poliție Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, cu completarea că acțiunile de control vor continua pentru tragerea la răspundere a tuturor entităților ce nu respectă prevederile legale, în domeniu.

Polițiștii vigilenți, paznicii ba!
Și astfel, în timp ce polițiștii controlau pe o parte firma de pază Safety Security SRL, colegii lor în uniformă prindeau hoții pe alta. Mai exact, în loc ca paznicii privați să prindă hoții CEO, polițiștii le fac treaba. Dovadă, prinderea bărbatului de 49 de ani, care vineri s-a ales cu dosar penal pentru furt din perimetrul subunității CE Oltenia, Lupoaia. Hoțul, potrivit IPJ Gorj, ”ar fi sustras şi transportat cu o autoutilitară, mai multe segmente de fier, din perimetrul Carierei Lupoaia, cu scopul de a le valorifica, la un centru de colectare a fierului vechi. Prejudiciul este(n.r. vineri) în curs de estimare, iar materialul feros a fost recuperat în totalitate şi lăsat în custodia reprezentanţilor carierei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”.
La nivelul autorității contractante, aceste incidente sunt, din păcate, ignorate total, directorul Sorin Boza declarând în ședințe la CEO că patrimoniul companiei este bine păzit, în timp ce, în paralel, își scrie demisia, declarând în stânga și în dreapta că s-a săturat de presiuni și de faptul că a ajuns să răspundă, fără să cârnească măcar, la comandă politică.
Pe același considerent, comunicările scrise de la nivelul EMC-urilor, că firma de pază are carențe grave în activitate, sunt tratate cu aceeași nepăsare de cel aflat în capul trebii.

Vișan a venit, vineri, să liniștească apele la CEO
Vineri, pentru a-l liniști pe Sorin Boza, care a amenințat cu o nouă demisie scrisă din funcție, secretarul de stat din Ministerul Energiei a ajuns la CEO. Discuțiile pe această temă nu s-au purtat însă la executiv, cei doi preferând să le discute, la masă, dincolo de ochii curioși. O spun salariați ai companiei care l-au căutat pe directorul general, vineri, pe programul de audiențe. Li s-a comunicat că Boza este la masă cu secretarul de stat și că nu se cunoștea dacă mai revine… pentru a-și exercita audiențele programate.

Lui Boza îi place cu ulciorul…
Cum luni Boza va fi iar la birou, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic, se trage ușor concluzia că vorbele lui Vișan au avut ca efect o nouă răzgândire a directorului CE Oltenia.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here