Polițist din Tismana, în arestul IPJ Mehedinți pentru o noapte!

2992

Un agent de poliție din Tismana a dormit pentru o noapte în arestul IPJ Mehedinți, instituție din fruntea căreia provine și actualul comandant al IPJ Gorj, Decebal Drăghiea. Nicolae Văcaru a fost reținut pentru 24 de ore și prezentat, ieri, procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia de Aramă cu propunere de arestare preventivă. Anchetatorii și-au însușit propunerea respectivă și l-au prezentat pe inculpat la instanță, magistrații dispunând în cursul zilei măsura controlului judiciar față de Văcaru pentru o perioadă de 60 de zile. Măsura respectivă expiră pe 1 iunie și poate fi prelungită, ea nefiind una definitivă în momentul de față.Ancheta procurorilor din județul vecin îl vizează și pe Cătălin Enoiu, de loc din Godinești, dar, la fel ca și Văcaru, polițist la Baia de Aramă. Enoiu a fost și el plasat sub control judiciar, la fel ca și un al treilea agent cercetat în acest dosar, Marian Pasat, din Baia de Aramă. Aceștia sunt acuzați că nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu așa cum trebuia, acuzația de abuz în serviciu fiindu-i adusă și medicului radiolog Relu Iovan, director medical al spitalului din Baia de Aramă. Anchetatorii susțin că polițiștii erau îngăduitori cu șoferii pe care îi controlau în trafic sau care erau implicați în diverse evenimente rutiere și cărora ar fi trebuit să le fie suspendat permisul de conducere. Șoferii se alegeau doar cu un avertisment sau o amendă, iar când eliberau adeverințe pentru repararea unui autoturism avariat într-un accident erau schimbate datele cu privire la împrejurările în care se producea evenimentul respectiv. Anchetatorii nu au menționat dacă „îngăduința” respectivă era „stimulată” de șoferi în vreun fel, cercetările fiind deocamdată la început.
Gelu Ionescu

3 COMENTARII

  1. Colcăie de astfel de specimene… și, când îi vezi cu câtă nesimțire menționează: ” Vă mulțumim pentru încrederea…”
    Pe Drăghiea l-au împuternicit până l-a pus cu așa=zis concurs, unde a cantidat … singur; poate de aceea nu vede încălcările prevederilor legale.

  2. când spui Gorj , spui corupție, spui nenorociți , spui oameni fără caracter .. oameni cu preț, nu demult am fost într-un proces civil .. am simțit pe pielea mea ce înseamnă JUDECĂTORI CORUPȚI , sa te ferească DUMNEZEU sa ajungi pe civil .. câștiga doar cel cu bani ! Eu le doresc acelor magistrați sa ajungă la mila celor pe care ii vaduvesc prin soluțiile adoptate ! Pacat ca pentru un leu in plus va prostituați , Rușine sa va fie celor care va Pretati la așa ceva .. ați jurat ca apărați interesele oamenilor corecți .. sa nu uitați ca aveți și voi oameni dragi care pot sa sufere de boli date de la Dumnezeu pentru păcatele voastre , speram ca fiecare lacrima cursa a unui om nevinovat voi sa plătiți pentru soluțiile strâmbe !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here