Poliţist din Stejari, găsit împuşcat în cap

458

Un poliţist din comuna Stejari, angajat al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Dolj, a fost găsit împuşcat în cap, luni dimineaţa, în toaleta casei părinteşti. Descoperirea macabră a fost făcută de tatăl lui Cristian Boncioagă, care a sunat la 112, în speranţa că mai poate fi salvat. Medicii nu au mai putut însă decât să constate decesul. La faţa locului s-a deplasat şi o echipă de anchetatori. Tânărul de 27 de ani, care se pregătea să devină şef de post în localitatea doljeană Fărcaş, nu a lăsat în urmă niciun bilet de adio. Încă nu se cunosc motivele care l-au împins la acest gest. Acesta se logodise în luna martie cu Andreea Maria, o tânără de 25 de ani, kinetoterapeut la DGASPC Gorj, care a leşinat în momentul în care a primit vestea morţii iubitului ei. Tânăra a fost transportată de la Stejari cu ambulanţa la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti, unde le-a povestit medicilor că trăiau o poveste frumoasă de dragoste, iar pentru anul viitor programaseră nunta. „A suferit un şoc atunci când l-a văzut şi a căzut, fiind transportată cu ambulanţa la spital. A primit îngrijiri medicale. A spus că ultima oară au vorbit duminică seara, când nu a dat niciun semn că ar fi supărat. Înainte să închidă telefonul i-a spus că mai stă puţin afară să asculte cum plouă, îi plăcea foarte mult. A doua zi urma să se întâlnească. Nu îşi explică gestul său. Nu ştia să fi aflat de vreo boală”, au declarat surse medicale. Cristian Boncioagă s-a împuşcat cu arma din dotare.
Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, a declarat că tânărul care lucra la IPJ Dolj, în comuna Fărcaş, era poliţist din anul 2012.
”Tatăl tânărului de 27 de ani a sesizat organele de Poliţie, în jurul orei 07.20, luni, cu privire la faptul că l-a găsit împuşcat pe fiul său în baia locuinţei din comuna Stejari. Echipa operativă formată din poliţişti, sub coordaonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, a constatat nefericitul eveniment. Din primele verificări a reieşit faptul că poliţistul îşi desfăşura activitatea în cadrul IPJ Dolj, la Postul de Poliţie Fărcaş şi avea armamentul din dotare la domiciliu, întrucât urma să intre de serviciu în acea zi, iar reglementările legale în domeniu permit această procedură, ca poliţiştii de la posturi să ia pistolul acasă, unde să-l păstreze în condiţiile legii, într-o cutie specială. Trecuse ultima testare psihologică, în octombrie 2016 şi era valabilă trei ani”, a declarat Miruna Prejbeanu, pentru Gorjeanul. Anchetatorii au descoperit că, în momentul în care a apăsat pe trăgaci, Cristian era îmbrăcat în uniforma de poliţist. Acesta a lăsat în urmă o durere sfâşietoare, fiind postate mesajele de condoleanțe şi pe rețelele de socializare, atât pe pagina agentului, cât şi pe cea a iubitei lui. Unii dintre vecini au lansat zvonul că bărbatul ar fi aflat că suferă de o boală gravă, însă informaţia nu a fost confirmată nici de familie.
„Sincere condoleanțe! Chiar mi-am dorit să fie o farsă… Dumnezeu să-l odihnească în pace şi să aibă grijă de tine de acolo de sus! Ai grijă de tine şi fii puternică, draga mea!”, „Dumnezeu să îl aibă în grijă, iar ție să îți dea multă putere!”, “Păcat de acest copil. Să dormi liniștit …, „Nu pot să cred. MARE PĂCAT”, sunt doar câteva dintre acestea. Ieri, logodnica lui Cristian Boncioagă ar fi trebuit să sărbătorească onomastica, însă nu a mai putut decât să se pregătească de înmormântarea iubitului ei, sărbătoarea transformându-se în cea mai neagră zi din viaţa sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here