Poliția, în acțiune, în cartierul Narciselor

594

Poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Gorj au desfășurat o acțiune, joi, în mijlocul copiilor care locuiesc în cartierul Narciselor, din municipiul Târgu-Jiu, purtând discuții și distribuind pliante cu recomandări pentru siguranţa acestora, în vacanţa de vară.
Totodată, au fost prezentate autospecialele din dotarea structurilor de Poliţie Rutieră, Ordine Publică şi Acţiuni Speciale, iar poliţiştii Serviciului Criminalistic au efectuat demonstraţii de dresaj şi disciplinizare cu câinii ROTA, MAX şi PUH.
,,Pentru câteva momente, copiii au devenit poliţişti juniori, preluând <<comanda>> autospecialelor de poliţie şi au pus în funcţiune rampele de avertizare optică şi acustică, dând <<dispoziţii>>publicului prezent la activităţile desfăşurate.
Poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale au prezentat celor mici armamentul şi mijloacele de intervenţie utilizate în cadrul acţiunilor desfăşurate de această structură, copiii fiind impresionaţi de dotările şi tehnica prezentată.
Invitaţia lansată de cei mici la finalul activităţilor, pentru desfăşurarea unei noi activităţi viitoare, a reprezentat pentru poliţiştii gorjeni, satisfacţia că <<misiunea>> a fost îndeplinită, iar rezultatul a întărit convingerea că parteneriatul POLIŢIE – COMUNITATE este operaţional. Activitățile preventive vor continua pe toată perioada vacanței de vară a elevilor”, se precizează într-un comunicat al IPJ Gorj.
Acțiunea s-a desfășurat în baza planului de măsuri intitulat „VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ”, inițiat de Poliția Română la nivel național.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here