În cursul zilei de luni, polițiști de la IPJ Gorj au descins la Direcția Publică dar și la Primăria Motru. Această este a cincea oară în ultimul an de când polițiștii vin și cer documente din aceste instituții, mai exact acte din perioada anilor 2012-2015 sau la zi. Pare ușor de ghicit cine sunt cei care reclamă, la IPJ, astfel de lucruri chiar dacă s-a ajuns la zeci de la reclamații de la un anumit partid politic, prin reprezentanții acestuia, dar și la îndemnul unui prosper om de afaceri.
La controalele trecute, aceleași persoane de la IPJ, folosind un ton și un limbaj dur pentru a intimida angajații acestor instituții, au ridicat mai multe documente. Asta, fără a întocmi un proces verbal în acest sens și fără o adresă de înaintare pentru ridicarea acestor acte, spun salariații ambelor instituții. De altfel, angajații DP Motru spun că se simt hărțuiți, speriați, indicându-li-se de multe ori să spună lucruri care nu s-au întâmplat ori primesc mesaje SMS pe telefoane în care li se indică să spună lucruri neadevărate despre actualul primar Cosmin Morega.
Interesant este că cei care fac controlul au și grad de rudenie cu un om de afaceri din zonă, fapt care face credibilă ipoteza că respectivul nu este străin de aceste reclamații.
Se cer acte vechi de zece ani!
În aceste condiții atât primăriei cât și DP i se obstrucționează dreptul de a funcționa corespunzător, fiindu-le împiedicată activitatea, mai ales că se cer funcționarilor acte vechi de acum un deceniu, scopul fiind de a găsi vreo neregulă care să îl sperie ori să îl incrimineze pe actualul primar. De altfel, la barurile din oraș, urmare a ritmului lucrărilor petrecute în Motru, rivalii politici și oameni influenți care nu mai pot construi fără a respecta legea susțin că doar o problemă penală îl mai poate schimba pe actualul primar din funcție.
Se vrea punerea primarului în cătușe!
Mai mult, pe surse se discută despre o recompensă pentru cei care ar putea să îi facă un eventual flagrant actualului primar, sa fie ridicat 24 de ore, asta pentru a-i sifona imaginea, pentru a-l stopa din activitatea pe care o desfășoară pentru oraș. Actualul primar este însă singurul în ultimii 15 ani care își dorește, potrivit cetățenilor, sa fie respectată legea iar în investițiile sa fie realizate într-un ritm alert pentru comunitate. Administrația locală anunță că merge in audiență la actuala conducere a IPJ Gorj pentru a explica ce se întâmplă acum în municipiul Motru, cum există încercări mafiote de intimidare zilnic, iar această instituție se face că nu vede, în schimb se autosesizează la găinarii de pe rețelele de socializare.
IPJ nu se autosesizează pe neregulile de la UATAA
În ședința de CL Motru, un consilier local a adus în discuție raportul de audit al UATAA, cerând să se facă demersuri la poliție, parchet și autoritățile competente. IPJ nu s-a autosesizat chiar daca este vorba despre angajați, promovări și sume mari de bani folosite în mod necuvenit. De altfel, chiar primarul de Motru ia în calcul o audiență la ministrul de Interne pentru a stopa aceste încercări de intimidare din Motru, dând asigurări cetățenilor că nu intenționează să renunțe la ceea ce face pentru că unii își doresc asta. Primarul municipiului cere poliției să cerceteze cum s-au retrocedat terenurile în Motru și cum doar o anumită persoană a avut noroc să ia parcele strategice în localitate. Din păcate, și acum, o parte dintre aleși sunt prinși în mreaja meselor festive ,,de taina” unde se pun la cale avansări, reclamații, votul anumitor proiecte in funcție de interes, lucru neschimbat la Motru. Poate acum când aceste lucruri sunt scoase la iveală public chiar de primarul municipiului Cosmin Morega, autoritățile competente vor verifica cele semnalate.
Reamintim că ultima plângere penală făcută în 2017 de fostul primar Gigel Jianu la adresa actualul primar a fost clasată, la începutul acestui an. Morega era acuzat că ar fi demolat trei piețe, a sustras fierul și l-a dus la fier vechi și a sustras o autogunoiera. Aceste acuzații s-au dovedit nedeclarate, o parte dintre obiective fiind demolate cu 20 de ani in urmă, iar pentru restul existau documente justificative.