Poliţia Economică şi DSV, în controale comune prin satele din Gorj

1007

Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au desfăşurat o acţiune având ca tematică verificarea magazinelor alimentare din mediul rural desfăşurată pe o perioadă de o lună (1–31 august 2016). Această acţiune a avut scopul la nivelul fiecărui judeţ de a verifica modul în care sunt respectate condiţiile de igienă în unităţile de vânzare cu amănuntul, care sunt situate în zonele rurale.

Mai precis, la nivelul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au fost constituite echipe mixte care au efectuat controale oficiale în magazinele alimentare, barurile, rulotele, precum şi în alte unităţi de alimentaţie publică situate în zonele rurale. “Am făcut şi noi aceste verificări demarate în urma unei note primite de la ANSVSA. Toate controalele au fost făcute în colaborare cu cei de la Poliţia Economică. În cursul acestei tematici de control, am făcut verificări la 55 de magazine şi trei baruri din mediul rural. Am aplicat o sancţiune de 600 de lei unui bar şi 15 magazine alimentare au fost amendate, valoarea sancţiunilor contravenţionale pentru acestea fiind de 12.600 de lei. Sancţiunile au fost aplicate pentru: nedemonstrarea trasabilităţii la produsele de origine animală, nesectorizarea corespunzătoare a alimentelor, manipulare necorespunzătoare, lipsa parţială a etichetelor, depozitare în condiţii improprii”, a declarat directorul executiv al DSVSA Gorj, Nicolae Călescu.
La nivelul întregii ţări, pe această tematică de control, au fost verificate 2.843 de obiective: 2.205 de magazine alimentare, 448 de baruri, 134 de rulote şi 56 de unităţi de alimentaţie publică. Deficienţele constatate de reprezentanţii DSVSA în urma controalelor au fost sancţionate prin aplicarea a 410 sancţiuni contravenţionale, care au însumat 874.800 de lei. De asemenea, au fost acordate 319 avertismente pentru deficienţe minore, pentru care au fost stabilite termene de remediere. În urma controalelor efectuate au fost reţinute oficial şi au fost dirijate la unităţi de neutralizare 100 bucăţi ouă destinate consumului uman, precum şi cantitatea de 503 de kilograme de produse alimentare.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here