Poliția a deschis dosar penal pentru poluare în cazul incidentului de la Bumbești Jiu! Garda de Mediu și ABA Jiu au amendat usturător primăria lui Bobaru

1346

* Amendă de 15.000 de lei de la Garda de Mediu Gorj
* Dosar penal la PJ Târgu-Jiu

Incidentul de mediu de la Bumbești-Jiu, semnalat de cetățenii care au arătat, pe bună dreptate, cu degetul spre primăria din localitate, nu a rămas fără ecou. Mai exact, poliția a deschis dosar penal pentru poluare în acest caz, dosarul fiind coordonat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, iar Garda de Mediu Gorj și ABA Jiu au amendat contravențional UAT-ul condus de Constantin Bobaru cu sume cuprinse între 5000 de lei 15.000 de lei. Nu se cunoaște cine va plăti aceasta amendă, primarul, angajatul de la mediu din instituție sau comunitatea!

Tone de deșeuri au fost depistate, urmare a vigilenței locuitorilor din Bumbești Jiu, pe malul râului care trece prin localitate.
Acolo se improvizase o adevărată groapa de gunoi, alimentată atât de mașinile primăriei care cărau, periodic, gunoi din oraș aici, dar și de cetățeni certați cu legea.
Cert este că un traker al primăriei a fost văzut în zonă, încărcat fiind cu gunoi, lucru care a fost semnalat direct poliției, care a întocmit dosar penal în această cauză.
Interesant este că primarul Bobaru a încercat să acopere urmele acestei infracțiuni, sunând personal la poliție și anunțând că un cetățean oprește cursele făcute periodic în acea zonă de trakerele UAT-ului.
Practic, edilul s-a dat singur de gol, arătând că și el cunoaște că aceste mașini duceau gunoiul din oraș în acel loc, dorind să împiedice interesul cetățenilor de a cunoaște adevărul.
Un lucru benefic a fost că autoritățile de mediu, ABA Jiu și Garda de Mediu Gorj au intervenit, la sesizarea cetățenilor, și au sancționat primăria, impunând UAT-ului să facă curățenie în zonă. Oamenii speră că măsura impusă să fie executată corect de instituția publică respectivă, care a demonstrat că a încălcat legea repetat în defavoarea comunității.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here