Poli.. tichia locală

392

bunila 003Primul care le-a cerut activiştilor judeţeni să-şi selecteze lotul pentru competiţia electorală locală din 2012 a fost Victor Ponta. Imediat ce a cerut acest lucru, gorjenii s-au îmbăţoşat şi au procedat la creşterea importanţei în partid.

După alegeri, responsabilii politici s-au liniştit lăsând mersul către victorie în seama lui Ion Călinoiu şi a primarilor social-democraţi pentru că şi Florin Cârciumaru rămâne, înainte de a fi preşedinte de partid, primar.

În această ariergardă tipic administrativă a fost asimilat Vasile Râbu, cu scopul bine-definit de a perfora zona portocalie de dincolo de Bujorăscu.

Au urmat la rampă liberalii care şi-au promovat interesele pe … meridian, reuşind să iasă din conferinţa de alegeri şi contestaţi şi împărţiţi, unii siguri, alţii temători deja pentru viitorul lor.

Expert în comunicarea electorală internă, Dian Popescu a început să dea după PRM-işti, anticipând faptul că în apropierea alegerilor aceştia ar putea realiza o fuziune cu Partidul Noua Generaţie sau cu Partidul Poporului şi să le încurce toate socotelile post electorale.

Nici democrat-liberalii nu stau de pomană, ci acţionează în două direcţii: una a conservării capitalului de simpatie prin acţiunile absolut surprinzătoare ale lui Ion Ruşeţ, a cărui stabilitate politică îi supără pe seniorii ultimului val din partid şi al cărui respect este conservat în ciuda cortegiului de înjurături adresat puterii la fiecare pas. De aceea, s-a şi aruncat pe piaţă ideea candidaturii lui Constantin Severus Militaru la Primăria Municipiului Motru.

Oamenii spun că primăria ar avea nevoie de Militaru, dar nu în calitate de primar, pentru că, în ciuda ostenelii portocalii şi a vremurilor grele, popularitatea lui Hanu rămâne intactă.

Nu se ştie dacă Hanu poate accepta propunerea ciudată pe care i-o face constant Militaru, aceea de a candida pentru deputăţie, însă se ştie clar că Militaru nu mai poate fi ales niciodată deputat, având în vedere faptele sale din 2 ani de politică la vârf.

Un proverb popular românesc spune că „cine nu munceşte nu greşeşte”, şi probabil de aceea Militaru îşi doreşte să ajungă într-o funcţie administrativă pentru a greşi la vedere. Oricum, politica sa parlamentară este sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire, acest lucru fiind recunoscut şi de pensionarii motreni care regretă încă participarea candidatului Eugen Vâlceanu la manifestările dedicate Zilei Persoanelor de Vârsta a treia din anul 2008, atunci când Vâlceanu le-a oferit cu plăcere numeroase beneficii, atât prin participarea financiară la organizarea evenimentului, cât şi prin premierile consistente ale celor care au participat la concursurile organizate cu prilejul acelui eveniment. Pentru că acum concursurile sunt în desfăşurare, sunt bucuros să le transmit participanţilor multă sănătate şi tot binele din lume până la berica viitoare.

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here