Pleaşcă speră ca Pandurii să termine în primele trei

273

Unul dintre cei mai combativi jucători ai Pandurilor, Marian Pleaşcă, spune că trupa gorjeană are o echipă similară ca valoare cu cea din sezonul trecut. După un stagiu de pregătire reuşit, Pleaşcă a declarat pentru “Gorjeanul” că moralul în vestiarul echipei este unul ridicat, iar “minerii”aşteaptă cu nerăbdare startul noului sezon: “A fost destul de greu, cum sunt toate cantonamentele. Într-un final mă bucur că am terminat majoritatea fără accidentări serioase şi cred că ne-am îndeplinit obiectivele pe care le-am avut în acest stagiu de pregătire. Am reuşit să nu pierdem niciun meci, asta e bine pentru moralul nostru şi acum aşteptăm să înceapă campionatul. Cu aceste achiziţii care s-au făcut ne apropiem de ceea ce am realizat sezonul trecut”.
Pandurii au făcut până în acest moment patru transferuri importante. Echipa antrenată de Petre Grigoraş a reuşit să legitimeze jucători cu experienţă precum Herea, Medina, Obodo şi Voiculeţ. Chiar şi aşa, Marian Pleaşcă spune că tinerii vor primi şi ei şansa lor. Mai mulţi jucători de la echipa a doua au fost în cantonament alături de Pandurii, iar Adelin Pârcălabu s-a remarcat chiar printr-o “dublă” cu Steaua Roşie Belgrad.”Avem nişte copii foarte talentaţi. Personal, îi cunosc. Am mai jucat cu ei la echipa a doua, chiar au demonstrat asta, aţi văzut Pârcălabu a reuşit chiar să marcheze două goluri, să facă un meci bun. Dacă li se va da o şansă eu sunt sigur că nu o să dezamăgească”, a declarat apărătorul Pandurilor.
Ajuns la 26 de ani, Pleaşcă nu uită că în 2011 a suferit o gravă accidentare la echipa naţională. Debutul sub tricolor a fost atunci de rău augur pentru fotbalistul Pandurilor, care acum se concentrează mai mult pe evoluţiile de la echipa de club. Pandurii Tg-Jiu va debuta în scurt timp şi în tururile preliminare din Europa League. “Sincer să fiu, la câte accidentări am avut, nu pot să-mi doresc decât să fiu sănătos şi să-mi îndeplinesc obiectivele cu echipa mea de club, apoi Dumnezeu ştie ce se va întâmpla, dacă o să joc din nou la naţională, nu ştiu, vom vedea. Toţi ne dorim să ajungem din nou în grupele Europa League, dar rămâne de văzut ce adversari vom avea”, ne-a declarat Marian.
Formaţia noastră încă aşteaptă transferuri. Dacă anumiţi jucători vor fi cedaţi, la Pandurii ar putea ajunge încă 4-5 fotbalişti. Deşi au pierdut peste 10 jucători în iarnă, Pandurii se poate bate şi în acest an pentru un loc fruntaş, crede fundaşul de bandă: “Eu îmi doresc să terminăm cel puţin pe podium, dar rămâne să stabilim obiectivul şi să vedem ce putem face”.
Pleaşcă are şi un regret. Pandurii Tg-Jiu va evolua şi în acest sezon pe Stadionul din Severin: “Jucăm tot timpul în deplasare, stadionul este gol şi ai impresia că joci un meci amical. Se aud toate indicaţiile şi asta nu ne avantajează, dar sperăm să reuşim să o scoatem la capăt”.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here