Pleacă Pandurii de pe Municipal? Romanescu: Nu se pune problema!

1368

Pandurii Târgu-Jiu a revenit acasă la finalul anului trecut, după o perioadă chinuitoare, în care a fost la un pas de desfiinţare. Pericolul dispariţiei celei mai iubite echipe din Gorj nu a trecut, iar fanii privesc din nou cu entuziasm spre campionatul viitor, deoarece favoriţii lor au rămas în Liga a doua, chiar dacă după un sezon catastrofal. Şi de aceea, formaţia fanion a judeţului trebuie să rămână pe Stadionul Municipal, o arenă modernizată, în principal, datorită performanţelor pe care le-a avut Pandurii şi a valului de simpatie care înconjoară trupa alb-albastră. Până la finalul lunii mai 2020, oficialii clubului trebuie să depună dosarul de licenţiere, dar încă sunt la judecată cu reprezentanţii autorităţii locale în ceea ce priveşte celebrul contract de comodat. Marin Condescu, principalul creditor al clubului, a declarat că dacă nu se va ajunge la un acord, echipa ar putea juca la Motru sau Rovinari. Povestea cu Stadionul Municipal şi drepturile pe care le are Pandurii pentru o bază sportivă în care au fost investiţi banii clubului este una stufoasă. Cert este că, în câteva zile, documentaţia necesară trebuie depusă la FRF pentru a obţine dreptul de joc. Condescu susţine că primarul din Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, nu vrea binele clubului. Contractul de comodat trebuia să rămână în picioare şi după întoarcerea Pandurilor din exil. Fostul preşedinte a explicat însă şi un episod destul de ciudat petrecut în Consiliul Local.
,,După cum știm toți, consilierii au refuzat încetarea contractului de comodat la 31 martie și atunci primarul a inventat o adresă a clubului Pandurii Târgu-Jiu de prelungire a celor 15 ani de contract de comodat. A înaintat-o, la sfârșitul lunii aprilie, din nou, către consilierii locali să constate dacă sunt de acord cu prelungirea celor 15 ani. Neavând documentația necesară sau materiale, este mărturia unuia dintre consilieri, ei au crezut că resping prelungirea contractului. Ar fi culmea să pierdem înscrierea în Liga a doua după ce am avut norocul pe care l-am avut. Dacă nu vom rezolva problema, deşi noi sperăm să o rezolvăm în perioada imediat următoare, pentru că am contestat ultima decizie şi la Prefectura Gorj, vom juca unde putem, până când lucrurile se vor schimba. Ori îşi schimbă atitudinea, ori Consiliul Local îşi va da seama că a fost folosit în atingerea unor scopuri, şi ca să evite mai târziu plata daunelor către clubul Pandurii va reveni asupra deciziei”, a declarat Condescu.
Deşi neînţelegerile dintre primarul Marcel Romanescu şi principalul creditor Marin Condescu sunt deja binecunoscute, edilul din Târgu-Jiu a declarat, din nou, că nu vrea răul Pandurilor. Ba mai mult, prin autoritatea pe care o are, şi sprijinit de consilieri în această problemă, Romanescu vrea ca Pandurii să joace gratuit la Târgu-Jiu, pentru că recunoaşte meritele echipei de fotbal. Singura problemă a lui Romanescu este că oficialii clubului au cerut ca arena să le aparţină în totalitate, iar asta ar însemna şi ca principalul club din Gorj să îşi dea acceptul dacă alte echipe pot să evolueze pe stadion. ,,Ne vom da acordul ca echipa să folosească baza sportivă de la Târgu-Jiu. Nici nu se pune problema. Mai mult decât atât, cred că voi promova un proiect de hotărâre prin care le voi acorda toate facilitățile cu care este de acord Consiliul Local. S-ar putea să și venim cu o modificare pe vechiul proiect și să le acordăm gratuitate pentru folosirea bazei sportive. Reprezentanții clubului Pandurii trebuie să înțeleagă că, de la terminarea perioadei pentru comodat, stadionul este al municipalității. Că vom ajunge la o finalizare a acestor discuții pentru folosirea bazei sportive de către club în mod gratuit, ceea ce mi se pare corect, este altceva, dar baza nu poate fi preluată de către club”, a precizat Romanescu.Deznodământul îl vom ştii în câteva zile. Un lucru este însă sigur. Într-o perioadă extrem de zbuciumată, nu le poţi lua oamenilor una dintre puţinele bucurii pe care le au, iar cele două părţi trebuie să dea dovadă de maturitate şi înţelegere.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here