„Pleacă de aici că te omor!” A băut cu vărul său, apoi i-a dat foc la casă

1057

Un recidivist trecut de 50 de ani, din comuna Jupânești, a revenit după gratii la scurt timp după ce a fost eliberat din închisoare. Bărbatul a băut cot la cot cu vărul său, după care a luat un bidon de benzină și s-a dus val-vârtej la casa rudei sale. „Pleacă de aici că te omor”, i-a strigat furios bărbatul. A stropit peste tot cu benzină și a pus foc casei care a ars ca o torță. Bărbatul numai ce fusese eliberat din închisoare, pentru a doua oară, el fiind condamnat la 15 ani de pușcărie pentru omor.

Evenimentul s-a petrecut chiar la începutul acestui an, pe 4 ianuarie. Cei doi veri, vecini de altminteri, au continuat băuta după petrecerea de Anul Nou.
Bărbatul i-a dat vărului său bani pentru a cumpăra un litru de țuică. S-au cinstit împreună, după care verișorul a plecat spre casă.
La scurt timp s-a trezit în casă cu bărbatul pus pe scandal. I-a strigat să plece că îl omoară și 1-a îmbrâncit, după care s-a întors în locuința sa. A luat un bidon de benzină și i-a dat foc la casă.
Un vecin a sunat la 112. La fața locului au ajuns două autospeciale de pompieri care au lichidat incendiul și care au stabilit că focul a fost pus intenționat. Inclusiv acoperișul casei inculpatului a fost stropit cu apă, pentru a preîntâmpina aprinderea acestuia.
În urma incendiului, casa alcătuită din două camere și o sală deschisă a ars în totalitate, focul afectând și gardul din lemn de pe latura de nord a proprietății.
Bărbatul a recunoscut fapta, fiind condamnat definitiv la 4 ani de închisoare pentru distrugere, la care se adaugă 1.544 zile de închisoare rămase dintr-o pedeapsă precedentă. Sentința pronunțată pe 3 iunie de Curtea de Apel Craiova este definitivă.
„Infracțiunea de distrugere dedusă judecații a fost comisă la data de 04.01.2021, după ce a fost liberat condiționat la data de 19.03.2019 din executarea pedepsei de 15 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr. 64/24.03.2010 pronunțată de Tribunalul Gorj în dosarul cu nr. 9288/2009, având un rest de 1.544 zile închisoare”, se arată în motivarea instanței.
Bărbatul are foarte multe antecedente penale, suferind condamnări încă din anul 1998 pentru infracțiuni de furt, violare de domiciliu, omor.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here