Planul USL, dus la capăt! – Liberalul Fuiorea, vice în locul lui Tivig

366

Începând de ieri seară, Pantelimon Tivig, viceprimar PPDD din Peştişani, a redevenit simplu consilier local, locul său fiind luat de liberalul Ilie Fuiorea, văzut drept omul primarului arestat Florin Pavel, în comunitate. Consilierii USL alături de cei ai PRM au decis schimbarea, Tivig fiind detronat cu 7 voturi “pentru” şi 6 “împotrivă”. Fuiorea a fost pus, în schimb, viceprimar cu 8 voturi.

Ordinea de zi a CL Peştişani a fost ieri mai stufoasă şi mai bogată decât oricând. Pe aceasta era trecut şi proiectul de hotărâre privind schimbarea viceprimarului Pantelimon Tivig. Proiectul iniţiat însă de cei cinci consilieri locali ai USL – Ion Poenaru, Gheorghe Ciolofan, Vasile Turtoi (toţi aparţinând PSD), Ilie Fuiorea şi Corneliu Nicolcioiu-Garincea(PNL) – ar fi fost cazul să fie primul pus în dezbatere dar a fost trecut al cincelea.

Ultimele proiecte ale lui Tivig
Toate celelalte puncte ale ordinei de zi aveau proiecte iniţiate numai şi numai de viceprimarul până ieri investit cu puteri de primar, Pantelimon Tivig. Unul se referea la închirierea unui spaţiu de vreo 167 mp la Şcoala Primară Hobiţa, dezafectată din acest an prin trecerea copiilor la Peştişani. Mă rog, firma târgujiană care ceruse închirierea-atribuirea spaţiului pe trei ani s-ar putea chiar să aibă nevoie de el. Ce mai contează că acelaşi spaţiu mai fusese solicitat pentru a se crea un Muzeu GORJFEST, dar a fost tratată cu refuz! De fostul primar, Florin Pavel, actualmente arestat, dar şi de fostul Consiliu Local. Cu nimic mai breaz decât actualul. La un moment dat, s-a discutat şi despre trecerea din Domeniul Public al Primăriei Peştişani a unui Ocol Silvic din Gureni. Spre a reveni terenul fostului proprietar al terenului, Ion Iconaru. Un om singur, foarte bogat şi deştept, care şi-a făcut averea prin munca sa. De contabil capabil. Numai că, fiind neînsurat vreodată şi deci fără urmaşi, Ion Iconaru se zice că şi-ar fi dat averea actualului viceprimar, Pantelimon Tivig. Cu obligaţia de a avea grijă de el la bătrâneţe. Că, deocamdată, Ion Iconaru poate să-şi poarte singur de grijă. Prin acel proiect de hotărâre, cu trecerea Ocolului Silvic Gureni în domeniul privat, în viitor terenul şi construcţia i-ar fi revenit lui Pantelimon Tivig. Asta în cazul că proiectul ar fi fost votat.

PRM, în tandem cu USL
Cel mai fierbinte, chiar furtunos punct de pe ordinea de zi, privea retragerea încrederii Consiliului Local Peştişani faţă de viceprimarul Pantelimon Tivig. USL-ul îl susţinea pe Ilie Fuiorea-Bute(PNL) şi avea 5(cinci) voturi. Mai erau nevoie de încă două – cele ale lui Constantin Fuiorea(PRM), care şi anterior se pronunţase contra alegerii lui Pantelimon Tivig, dar şi al „rătăcitului” Ovidiu Viorel Gelatu(PRM), bănuit la şedinţa de alegere de jocuri murdare. Gelatu se dă când inginer, când procuror deşi are numai liceul şi lucrează la firma locală de cablu. Unde îşi face treaba, dar l-a mai şi debranşat pe Claudiu T., din Frânceşti, fără a-l fi somat că întârziase plata facturii.

Vicele lui Dian Popescu
Totuşi, cu 5 voturi ale USL şi 2 (două) ale PRM, Tivig Pantelimon a revenit doar la calitatea de consilier local, iar noul viceprimar este Ilie Fuiorea-Bute. Ales cu 8 voturi contra 5, din totalul de 13 consilieri locali ai comunei Peştişani. Numirea lui Fuiorea nu este una de zile mari, noul viceprimar fiind pus acolo cu voia şefului său de PNL, Dian Popescu, dornic să-i dea drumul banilor pentru firma Maserati care lucrează la Baza Sportivă din Frânceşti. La mijloc sunt, de asemenea, şi alte interese electorale care îi vor servi aceluiaşi Dian, care candidează pe Colegiul 1 de Senat, ce cuprinde şi Peştişaniul.
Ion Predoşanu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here