Planul lui Ponta: Guvern PSD-Pro România-ALDE

1147

Victor Ponta ar vrea un guvern PSD – Pro România – ALDE, dacă actualul executiv pică la moțiunea de cenzură. „Eu o să mă duc la foștii mei colegi de la PSD și la actualii colegi de opoziție de la ALDE și o să le propun să facem un document semnat, cred, de vreo 260 de parlamentari în care să-i spunem domnului Iohannis: «Nu mai e Dăncilă, uitați de Dăncilă, ea nu e nici parlamentar, dar noi ăștia 260 am obținut în 2016 aceste mandate. Noi vă propunem să ducem guvernarea la bun sfârșit până la alegerile următoare». Dl. Iohannis poate să ignore sau poate să accepte”, a declarat Ponta, citat de Dcnews.ro.
În plus, Ponta a precizat că premier trebuie să fie „o persoană care nu este nici membru PSD, nici Pro România, dar agreată de toată lumea”.
Fostul premier susține că săptămâna viitoare va fi depusă moțiunea de cenzură a Opoziției. „Probabil săptămâna viitoare se depune moţiunea, iar în prima săptămână din octombrie va fi votată. Dacă nu trece, oricum pe 11 octombrie expiră mandatul actualului Guvern, pentru că se fac 45 de zile de când a plecat ALDE de la guvernare. Suntem exact ca în 2009, când au fost alegeri prezidenţiale, nu era Guvern, era criză pregătită în afara ţării. Dar noi ne ocupăm doar de cearta internă”, a mai explicat Ponta.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here