Plante medicinale din Farmacia Domnului – Pufuliţa cu fluor mici are puteri excepţionale în boli grele şi prostată!

1564

Denumire ştiinţifică: Epilobium herba, iar cea păroasă Epilobium hirsutum.
Denumire populară: pufuliţă păroasă.
Prezentare. În Dicţionarul plantelor de leac, scos de editura Călin, se spune că este o plantă medicinală erbacee, din familia onagraceelor şi se remarcă printr-o dezvoltare impresionantă. Ea poate ajunge până la doi metri înălţime. Frunzele pufuliţei cu flori mici sunt mari, cu formă eliptică şi o lungime de 10-12 centimetri. Şi florile sunt mari, de culoare roşie, petalele având aproximativ doi centimetri lungime. Pufuliţa păroasă înfloreşte în lunile iunie şi iulie, iar fructul este o capsulă. Planta aceasta este mare iubitoare de apă şi din această cauză poate fi întâlnită pe marginea râurilor şi lacurilor.
Pentru nevoi medicinale se recoltează şi se prelucrează partea aeriană a plantei, uneori doar numai frunzele.
Substanţele active importante: flavonoide, tanin, mucilagii, compuşi fenilpropanici, antociani, steroli, ulei volatil, aminoacizi esenţiali, vitamina C şi săruri minerale.
Întrebuinţări şi recomandări. Specialiştii susţin că preparatele din pufuliţă au puteri medicinale excepţionale, fiind recomandate în boli grele precum ciroza şi hepatita cronică. S-au obţinut rezultate favorabile şi în afecţiunile prostatei, contribuind la micşorarea adenomului de prostată la bărbaţii de peste 45 de ani, contribuind la buna funcţionare a acesteia, menţinând funcţia urinară normală, precum şi în gastrite. Efecte medicinale asemănătoare s-au constatat de către specialişti că au şi preparatele din planta numită zburătoare (Epilobium angustifolium).
Mod de preparare şi administrare. Se prepară un ceai infuzie din o linguriţă de plantă mărunţită la o cană cu apă clocotită. Laboroatoarele FARES Bio Vital – membru al grupului de firme FARES Orăştie livrează unităţilor de plante medicinale, dar şi farmaciilor atât planta vrac, cât şi la pliculeţe. Amândouă formele de livrare fiind în folie transparentă şi ambalate în cutii de carton.
Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi, înaintea meselor principale cu 30 de minute.
Contraindicaţii nu are.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here