Piţurcă a ştiut: Craiova mai are nevoie de jucători

795

Universitatea Craiova s-a chinuit teribil pentru a obţine un nou succes în Liga 1. După trei etape fără victorie, oltenii conduşi de Corneliu Papură au avut mare noroc la meciul de pe teren propriu cu Astra Giurgiu. Deşi s-au impus cu 1-0, singurul gol al confruntării fiind înscris de căpitanul Nicuşor Bancu, gazdele puteau foarte bine să nu obţină niciun punct în jocul de vineri. Singura oportunitate a Craiovei din primul act s-a consemnat în minutul 22, când şutul din afara careului expediat de Martic a fost respins în corner de Kitanov. Formaţia lui Dan Alexa a obţinut uşor o lovitură de la 11 metri în minutul 35, când intervenţia lui Pigliacelli asupra lui Gheorghe a fost considerată fault. Portarul italian a parat însă execuţia lui Răduţ, iar fostul pandur a reluat peste poartă mingea care i-a revenit. Până la pauză, Roman i-a luat locul tânărului Markovic, care a avut o prestaţie palidă şi în acest joc. Vârful Craiovei a avut şi prima ocazie a reprizei secunde, dar portarul Astrei a respins şutul olteanului din vinclu (`52). La câteva secunde după şansa lui Roman, Răduţ şi-a bătut joc de defensiva adversă, a driblat toţi fundaşii care i-au ieşit în cale, l-a ,culcat” pe Pigliacelli, dar cu poarta goală a trimis în plasa laterală. Cum ocaziile se răzbună, Bancu a marcat un ,,golazzo” în minutul 68, după o pasă excelentă a lui Cicâldău. Astra ,,s-a dezumflat” până la finalul partidei, iar Craiova, în ciuda unui meci nereuşit, şi-a trecut în cont un nou succes. Universitatea a acumulat 13 puncte după 7 runde. Suporterii aşteaptă acum cele patru-cinci achiziţii promise de noul antrenor, Victor Piţurcă, pentru ca ,,juveţii” să nu-şi propună titlul doar la nivel teoretic.

Papură, ironic cu giurgiuvenii: ,,Ați făcut un meci frumos”
Nu întotdeauna cel mai bun câştigă, iar Corneliu Papură şi-a mai învăţat o dată lecţia în Atena, când elenii s-au calificat după un joc mai bun al Craiovei. Vineri, s-a întors roata, iar principalul Universităţii a avut un mesaj similar pentru oficialii Astrei. Papură a vorbit şi despre înlocuirea sa cu Piţurcă. ,,Victoria ne dă un moral mai bun pentru meciurile viitoare. Trebuie să recunoaștem că adversarul ne-a pus de multe ori în dificultate, dar important e că am câștigat. O să le repet celor de la Astra ce mi-au zis mie cei de la AEK Atena: ,Bravo, ați făcut un meci frumos!’. Nu m-a surprins numirea lui Victor Pițurcă, sunt lucruri absolut normale. Am discutat cu el, dar știu să țin un secret. O să vedem pe 1 septembrie ce se întâmplă, așa cum a declarat dânsul. E un antrenor de anvergură, cu o experiență deosebită. Cred că vom reuși să facem Oltenia campioană, vom munci pentru acest lucru”, a spus tehnicianul. Corneliu Papură va fi ,,principal” şi la meciul Craiovei de la Voluntari.
Universitatea Craiova: Mirko Pigliacelli – Ivan Martic, Mihai Bălașa, Stephane Acka, Nicușor Bancu – Antoni Ivanov, Alex Mateiu (`61, Kamer Qaka), Alex Cicâldău – Cristi Bărbuț (`54, Alex Ioniţă), Jovan Markovic (`38, Mihai Roman), Vali Mihăilă. Rezerve: Laurențiu Popescu –Tiago Ferreira, Bogdan Vătăjelu, Vali Constantin. Antrenor: Corneliu Papură.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here