Piste de biciclete pe bani europeni într-o comună din Gorj

1291

Comuna Baia de Fier, stațiune turistică de interes local, a obținut o finanțare europeană pentru dezvoltarea infrastructurii turistice și de agrement. Aici se va amenaja un circuit cicloturistic, cu piste de biciclete, spații verzi și un amfiteatru în aer liber, lângă Peștera Muierilor.
Autoritățile au scos la licitație contractul privind construirea de piste de biciclete pe o lungime totală de 2.962 metri. Două tronsoane se vor realiza în satul Baia de Fier, iar un altul în satul Cernădia. Lucrarea este estimată la 1,46 milioane lei, fără TVA. Firmele interesate au termen până pe data de 6 octombrie să depună ofertele.
Astfel, începând de anul viitor, turiștii sosiți la Baia de Fier, dar și localnicii, se vor putea bucura de un traseu pentru cicloturism de 7,7 km, alei pietonale, zonă de parc-spațiu verde amenajat: 30.738 mp, zonă de recreere, popasuri, agrement, în suprafață de 2714,5 mp, loc de joacă/fitness, pistă pumptrack, bordeie pentru meșterii populari, scenă demontabilă pentru organizarea unor evenimente de amploare și rețea de internet WIFI, susțin autoritățile locale.
Traseul cicloturistic are ca punct de plecare zona Peștera Muierilor. „Traseul este o buclă închisă, astfel că turiștii vor ajunge cu bicicletele înapoi la centrul de închiriere, unde pot fi predate”, anunța primarul Dumitru Turbăceanu.
De asemenea, pe traseu, în zonele limitrofe părții carosabile, se vor amplasa popasuri sub forma unor copertine cu structură metalică, unde se pot parca temporar bicicletele.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here