Piei, Necuratule! – Zeus şi PDL, în tandreţuri, până-n 2014!?

232

Nu trece o zi fără ca Pinocchio să nu se contrazică. Face ce face şi iese ba pe un post de televiziune, ba pe altul şi ne-drugă verzi şi uscate. Dacă mai alaltăieri afirma că se va retrage de tot din viaţa politică, luni a dat-o la-ntors, nu pentru prima dată, şi ne-a spus că mai are doi ani de mandat. Iar n-am priceput noi bine, el se va retrage din politică abia în 2014. Şi va defila braţ la braţ cu partiduleţul PDL. Căruia i-a cerut boicotarea referendumului!

Iar slugile de la PDL au decis, ieri, boicotarea referendumului, ceea ce reprezintă „un grav atac la democraţie” după cum opina Călin Popescu Tăriceanu. Şi astfel, Zeus îşi face o publicitate negativă dar publicitate. Iar istoricul Marius Oprea afirma că: „Domnul Băsescu este cel mai mare inventator al Acarilor Păuni din România!”
Mi-am oprit privirea pe o imagine de la ieşirea puţinilor corifei portocalii de la conclavul lor ţinut la Palatul Parlamentului. „Buldogul” Vasile Blaga era încadrat de Radu Berceanu, ce trăgea cu urechea precum Iuda la spusele falsului Iisus Blaga, şi de-a stânga Emil Boc, primarul Clujului. În rest, portocalii de-ai soarelui, cum le spuneam noi în copilărie peştişorilor mici, ce nu erau buni nici măcar de ciorbă de peşte şi-i dam la pisici. Decizia cerută imperativ de fostul Zeus ajuns preşedinte suspendat, deci preşedinte pe copcă, cu boicotarea referendumului s-a luat ca pe vremea partidului-stat. În unanimitate, cu o singură abţinere. Marile şi mai micile absentări nu se mai pun.În acelaşi timp, surse democrat-liberale libertine mai susţin că PDL a decis, totodată, să nu-şi retragă reprezentanţii din secţiile de votare. Semn că acela obişnuit ca la alegerile prezidenţiale din 2004, când striga ca disperatul: „Hoţii de la PSD au fraudat!” nu-i luat totul în seamă, nici măcar de propriul partid portocaliu. Surprinzător, deciziile Colegiului Director al PDL vin după ce luni Traian Băsescu susţinuse că „trebuie făcut tot ce se poate” pentru a fi invalidat referendumul de demitere a sa, din 29 iulie. Astfel încât „lovitura de stat” să nu fie acoperită prin votul popular.

La fel ca şi-n anul 2004, când hoţii de la DA strigau hoţii, şi acum preşedintele suspendat mai grăise cu guriţa sa că: „Sunt foarte multe elemente care arată decizia USL de a frauda referendumul”, ori că „există riscul”.
L-am mai cita, în încheiere, pe analistul politic şi jurnalistul de calibru Cristian Tudor Popescu: „Băsescu se descalifică definitiv în faţa istoriei. România o să-şi amintească de el ca o boală ruşinoasă”. Şi, ca un remember, pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale mai puteţi găsi postată următoarea declaraţie a lui Traian Băsescu: „Oamenii politici care îndeamnă românii să nu se prezinte la vot sunt iresponsabili”. Ce bine zice Neicuşorul şi cum de i se potrivesc zisele taman lui şi PDL-ului!
Ion Predoşanu
P.S. Chit că Curtea Constituţională a României(CCR) a mai fost obligată să le cânte-n strune noilor Comisari ai UE, precum vechilor Comisari ai URSS, contrazicând şi Convenţia de la Veneţia, totuşi mai judecă şi bine. A respins contestaţia PDL şi referendumul poate avea loc între orele 7:00-23:00. Pe 29 iulie(I. Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here