Piaţa muncii din UE caută gorjeni! AJOFM continuă recrutarea de căpşunărese pentru Spania

488
Enter your caption here

Vopsitori auto şi gorjence care să se înscrie la selecţia pentru domeniul agricol la cules de căpşuni în Spania! Astfel de posturi sunt vacante la nivelul ţărilor europene, prin reţeaua EURES.

Prin reţeaua EURES, gorjenilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă le sunt oferite un număr de 15 posturi de vopsitori şi tinichigii auto în Suedia. În cazul locurilor de muncă pentru vopsitor auto, pe lângă cunoştinţele de limba engleză, nivel mediu (se acceptă şi nivel începător), este necesară deţinerea calificării în meserie şi doi ani experienţă în domeniu. Totodată, deţinerea carnetului de conducere, categoria B, constituie un avantaj. Salariul oferit este de 1.250 de lei în România, plus 1.200 euro net/lună în Suedia. Cazarea este plătită de angajator, transportul fiind suportat de către candidat. Contractul de muncă este permanent, cu perioadă de probă de 90 de zile. Este de precizat faptul că încadrarea se va face pe firmă din România, cu detaşare în Suedia. Persoanele care doresc să ocupe un astfel de loc de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES, din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj pentru a fi introduse în baza de date.
Şi selecţia pentru femei care să lucreze în domeniul agricol din Spania, la cules de căpşune încă este valabilă. Potrivit Anei-Maria Niculescu, director adjunct în cadrul AJOFM Gorj, gorjencele care au mai lucrat în agricultură, în ţările UE, vor fi contactate cu câteva săptămâni înainte de a se organiza selecţia naţională, însă la sediul AJOFM sunt aşteptate şi cele care vor să lucreze pentru prima dată în acest domeniu. “Continuă selecţia. Cele care au mai fost plecate, vor fi recrutate negreşit. În general, în baza noastră de date, avem circa 200 de gorjence care sunt detaşate pe anumite perioade de timp să lucreze în domeniul agricol. Le vom contacta pe toate peste circa două luni, deoarece selecţia pentru culesul căpşunilor va avea loc în luna decembrie”, a declarat directorul adjunct al AJOFM Gorj.
Angajatorii din Spania pun la bătaie 800 de locuri de muncă pentru femei cu vârsta între 18 şi 40 de ani. Nu se solicită experienţă. Durata contractului este de aproximativ trei luni, data estimată de începere a lucrului fiind 15 februarie 2017. Timpul de lucru este 6,5 ore/zi. Se lucrează 39 ore/săptămână împărţite în şase zile. Salariul oferit este de 40,15 euro brut/zi plătibil la două săptămâni. Nu este necesară cunoaşterea unei limbi străine. Din sumele câştigate, fiecare persoană va trebui să plătească 113 euro asigurarea socială şi contribuţiile datorate de 2%, impozit pe venit. Cazarea este oferită de către angajator contra sumei de 1,6 euro pe zi. Nu există posibilitatea cazării solicitanţilor bărbaţi în cadrul firmei.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here