Peste o mie de persoane, diagnosticate cu viroză şi pneumonie

281

În ultima săptămână, potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj, numărul persoanelor diagnosticate cu viroză şi pneumonie a scăzut. Totuşi, peste o mie de gorjeni au ajuns la medic cu simptome de boală, aproape o sută dintre ei necesitând internare.

Condiţiile atmosferice de la finalul lunii aprilie au favorizat îmbolnăvirea unui număr destul de mare de persoane din judeţul nostru. Cele mai multe cazuri sunt în rândul pacienţilor diagnosticaţi cu viroză. Cât priveşte numărul internărilor, cele mai numeroase au fost cauzate de pneumonie. „În ultima săptămână au fost diagnosticate cu viroză 605 persoane şi 14 au fost internate. De asemenea, în acelaşi interval, 343 de gorjeni au fost diagnosticaţi cu pneumonie şi 85 au necesitat internare”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Sfaturi pentru prevenirea îmbolnăvirilor
Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că, oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum: spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate.
Este bine ca vârstnicii şi în mod deosebit cardiacii să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate, care creează premisele îmbolnăvirii sau apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here