Peste 300 de permise, reţinute de poliţişti 

15

Poliţiştii au aplicat, în ultimele două zile, la nivel național, aproape 5.000 de sancţiuni, în valoare de aproape 1.500.000 de lei. În urma acțiunilor desfășurate în trafic, agenții de la Rutiera au reţinut peste 300 de permise de conducere ale şoferilor care puneau în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.

“Monitorizarea traficului de către poliţişti a dus la o scădere cu 22% a accidentelor rutiere grave, față de același interval a anului trecut. Au fost reţinute 319 permise de conducere, 53 fiind reținute pentru consum de alcool, 114 pentru viteză și 152 pentru alte abateri și au fost retrase 66 certificate de înmatriculare.

Acţiunile poliţiştilor vor continua şi astăzi, având în vedere numărul mare al celor care se întorc din minivacanța de revelion sau al celor care încep vacanţa de iarnă.

Recomandăm tuturor cetățenilor să se informeze cu privire la starea drumurilor, înainte de a pleca în călătorie, să se asigure că au autoturismele echipate corespunzător și să respecte indicațiile polițiștilor aflați în trafic.

Pentru siguranţa cetăţenilor, în perioada Anului Nou, în ultima zi din 2018 și prima zi a noului an, poliţiştii au acţionat în toată ţara, în locurile unde au avut loc manifestări publice, în zonele cu aflux mare de public și au intervenit pentru evitarea oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului.

Misiunile  poliţiştilor din cele două zile au avut ca rezultat constatarea a 1.503 infracţiuni, dintre care 483 contra persoanei, 528 contra patrimoniului, 136 la regimul siguranței rutiere. (…) 297 de persoane au fost prinse în flagrant delict, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 27 măsuri preventive. Au fost depistați și opt urmăriți național.

În ceea ce privește faptele contravenționale constatate, au fost aplicate 4.856 de sancţiuni a căror valoare se ridică la 1.500.000 de lei”, se precizează într-un comunicat de presă al IGPR.

Valoarea totală a bunurilor confiscate se ridică la 68.000 de lei, dintre care 70 lei reprezintă valoarea produselor alimentare, 2.290 de lei a materialului lemnos şi 61.711 lei valoarea articolelor pirotehnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here