Peste 260 de bilete de tratament pentru pensionarii din judeţ

506

261 de bilete de tratament sunt puse în aceste zile la dispoziţia pensionarilor gorjeni care doresc să urmeze diverse cure de tratament în staţiunile balneo-climaterice din ţară.

Cea de-a noua serie de bilete de tratament a ajuns la Casa Judeţeană de Pensii Gorj, astfel că solicitanţii acestora, în număr de 228, vor pleca în staţiunile balneare în perioada 24 – 26 iunie 2015. Listele cu persoanele care au primit repartiţie pentru această serie sunt afişate la sediul şi pe pagina de internet a instituţiei.
Printre acestea se regăsesc persoane ale căror cereri au fost aprobate pentru următoarele staţiuni: Amara, Bala, Buziaş, Căciulata, Călimăneşti, Covasna, Eforie Nord, Felix, Geogiu, Govora, Herculane, Mangalia, Moneasa, Neptun, Olăneşti, Saturn, Vatra Dornei.
Eliberarea biletelor de tratament se face numai titularilor de cerere. La ridicarea tichetului aprobat, titularul trebuie să prezinte: noul formular de cerere (pentru cei care au depus iniţial formularul vechi), talon de pensie anterior lunii de plecare în staţiuni, bilet de trimitere de la medicul de familie pentru staţiunea aprobată, act de identitate, declaraţie pe propria răspundere privind realizarea altor venituri, iar unde este cazul, plan de recuperare, certificat de handicap pentru legi speciale, toate aceste acte urmând a fi prezentate şi în copie şi în original pentru ridicarea tichetului.

33 de bilete, realocate
După alocarea automată, în funcţie de punctajul obţinut, au mai rămas disponibile 33 de locuri: 20 în staţiunea Bala, câte patru la Amara şi Târgu-Ocna, două la Lacu Sărat şi trei la Moneasa. “Biletele de tratament pentru seria 9 cu plecare în perioada 24 – 26 iunie, se eliberează în zilele de 15, 17 şi 18 iunie, iar cele nevândute până pe 18 iunie se vor redistribui în data de 22 iunie”, se arată în informarea transmisă de conducerea CJP Gorj.
Casa Judeţeană de Pensii Gorj aduce la cunoştinţa pensionarilor faptul că, având în vedere că tratamentul balnear şi pentru recuperare a capacităţii de muncă este un serviciu medical, la momentul prezentării în staţiunea balneară, beneficiarii trebuie să aibă asupra lor cardul de sănătate, activat la medicul de familie şi să cunoască codul PIN al acestuia. “Încă de luna trecută, toţi pensionarii şi alte categorii care ridică bilete pentru tratament balnear, la prezentarea în staţiune, trebuie să aibă obligatoriu cardul de sănătate activat la medicul de familie, inclusiv codul PIN. În caz contrar, nu vor putea beneficia de tratamentul din staţiune”, transmite conducerea CJP Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here