Peste 2,5 milioane lei pentru reabilitarea şi extinderea unui liceu din Gorj

1004

Liceul din centrul comunei Roşia de Amaradia, afectat de alunecările de teren, va fi reabilitat, extins şi dotat. Investiţia depăşeşte 2,5 milioane de lei şi este finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2. „Va deveni unul dintre cele mai moderne licee din judeţul Gorj”, anunţa, în urmă cu puţin timp, primarul Liviu Cotojman.

Lucrările pentru reabilitarea, extinderea şi dotarea Liceului Tehnologic Roşia de Amaradia au fost scoase la licitaţie, constructorii interesaţi putând depune oferte până pe data de 2 iulie. „Obiectul contractului este reprezentat de reabilitarea, extinderea şi dotarea instituţiei de învăţământ (lucrări de intervenţie asupra corpului existent: închiderea caselor de scări cu pereţi rezistenţi la foc, înlocuirea ferestrelor exterioare existente din lemn, montare glafuri exterioare la ferestre, montare uşi rezistente la foc, finisaje interioare şi exterioare, înlocuire învelitoare, termoizolare clădire, înlocuire balustrade; extindere prin construire corp clădire nou D+P+1E; sistematizare teren cu alei pietonale şi împrejmuire; dotări: scaune, bănci, birouri, dulapuri, cuiere etc.)”, se arată în caietul de sarcini.
Valoarea estimată a lucrărilor este de 2.507.411 lei fără TVA. Pentru dotări, suma alocată este de circa 64.000 de lei.
„Actualul liceu, afectat şi de alunecarea de teren, va fi reabilitat şi extins. Va fi dotat cu tot ce este nevoie. Va deveni unul dintre cele mai frumoase şi moderne licee din judeţul Gorj. Îmi doresc şi ca rezultatele să fie unele care să mulţumească întreaga comunitate. Foarte mulţi tineri din Roşia de Amaradia au reuşit să se angajeze în Ministerul de Interne, în Ministerul Apărării. Am un caz, o fată care a reuşit să intre la Magistratură. Sunt foşti elevi care au învăţat la ţară, care duc imaginea comunei mai departe”, spunea, în urmă cu puţin timp, primarul Liviu Cotojman.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here