Peste 120 de gorjeni s-au prezentat la Centrul de evaluare Covid de la Târgu-Jiu

798

De la deschidere și până în prezent, peste 120 de pacienți s-au prezentat la Centrul de evaluare COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Centrul a fost deschis pe 27 ianuarie și funcționează în cadrul fostului Dispensar TBC de la Pasarelă (clădirea de pe strada A.I. Cuza).

„Pacienții depistați pozitiv cu coronavirus, înscriși în aplicația CoronaForms, adică au test PCR sau antigen efectuat la o clinică autorizată sau unitate medicală cu paturi, cu forme ușoare și medii, beneficiază aici de evaluare-imagistică și biologică, alte investigații medicale specifice, de tratamentul necesar (medicamente antivirale), dar și de posibilitatea administrării anticorpilor monoclonali conform protocoalelor medicale în vigoare”, anunță Spitalul Județean.

Tratați cu prima pastilă anti-Covid
Până acum, cinci pacienți au beneficiat de tratament cu antiviralul Molnupiravir, aprobat pentru tratamentul formelor uşoare până la moderate de COVID-19 la adulţii care prezintă un risc ridicat de progresie către forme severe de boală și deces.
Centrul de evaluare funcționează în regim de spitalizare de zi, cu un program de luni până duminică, în intervalul orar 08:00 – 20:00.
Tulpina Omicron este dominantă la peste 90% din totalul secvenţierilor, a anunţat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Deși suntem pe un trend descendent al numărului de cazuri semnalate, nu se poate discuta despre ridicarea restricţiilor şi renunţarea la starea de alertă deoarece gradul de ocupare al secţiilor ATI are o creştere uşoară, a mai spus Rafila.
În Gorj, rata de infectare a scăzut sub 8 cazuri la mia de locuitori, incidență mai mare de 10 fiind în Arcani, Târgu-Jiu, Runcu și Novaci.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here