Peste 10 mii de pensionari gorjeni au pensie minimă

413

pensionariDin cei peste 90 de mii de pensionari gorjeni, doar aproape 10 500 nu vor fi afectaţi de micşorarea pensiilor. Asta nu înseamnă că se pot considera norocoşi, pentru că singurul motiv pentru care nu li se reduc veniturile este faptul că, şi aşa, acestea sunt foarte mici, mai exact de 350 lei pe lună.

În urma măsurilor de austeritate stabilite de Guvern, singurele pensii din care nu se va tăia sunt cele minime, adică cele în valoare de 350 de lei. În judeţul nostru, destul de mulţi pensionari primesc astfel de venituri. „Dintr-un număr de circa 90 600 de pensionari, 10 415 pensionari au pensii de 350 lei iar 9 156 au pensii de peste 1 200 lei”, a declarat Rodica Ghimiş, directorul casei Judeţene de Pensii Gorj. În total, în judeţul nostru, există peste 90 de mii de pensionari, din care 78 285 sunt de stat la care se adaugă pensiile pentru agricultori şi cele de CAP. Din totalul pensionarilor, un procent destul de mare îl reprezintă şi persoanele pensionate pe caz de boală.

Pensionarii se reclamă între ei

Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Pensii, numărul persoanelor cu pensie de invaliditate este nejustificat de mare. Prin urmare, nu mai puţin de 15 185 de gorjeni beneficiază de o asemenea pensie, asta însemnând un procent de 19,27% din total. Aceşti pensionari sunt evaluaţi medical anual, putând fi depensionaţi în urma controalelor. Lucru care, însă, nu s-a întâmplat niciodată în judeţul nostru, şi asta nu pentru că toţi sunt cu adevărat bolnavi ci pentru că, toată lumea ştie, că mai există şi rude, cunoştinţe şi legături care te pot ajuta, la nevoie. Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii spun că este foarte bună hotărârea evaluării tuturor dosarelor de pensionare pe caz de boală. Din cauza neajunsurilor dar şi a realităţii care îi înconjoară, oamenii au început să depună reclamaţii la sediul Casei Judeţene de Pensii, denunţându-i pe cei care beneficiază de o boală de invaliditate, fără a avea acest drept. Reclamaţiile sunt centralizate şi trimise la Bucureşti, unde sunt reevaluate. În total, anul acesta, în Gorj au existat 11 cazuri de depensionări.

Dorina C.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here