Persoanele cu handicap, scutite de plata impozitului auto

692

Începând din 16 iulie, persoanele cu handicap grav sau accentuat, care au autoturisme, nu vor mai trebui să plătească impozitul auto, indiferent dacă acestea sunt sau nu adaptate handicapului celor ce le dețin. Acest lucru vine ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 193/2015 pentru modificarea Legii nr. 448/2006 privind protecția şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, ce stabileşte o serie de modificări pentru toate persoanele cu handicap care au autoturisme sau motociclete.

Până la apariţia actului normativ menţionat, persoanele cu handicap erau obligate să îşi modifice autoturismele, motocicletele cu ataş şi mototriciclurile pentru a beneficia de această scutire.
Legea nr 193/2015 mai prevede şi faptul că persoanele cu dizabilităţi sunt scutite de la plata rovinietei, însă doar pentru un singur autoturism deţinut. „Persoanele cu handicap, precum şi însoţitorii sau, după caz, asistenţii personali ai acestora, deţinători de autoturisme, beneficiază de scutire de la plata tarifului de utilizare a reţelelor de drumuri naţionale, prevăzut în Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 424/2002, cu modificările și completările ulterioare. Scutirea prevăzută se aplică pentru un singur autoturism deţinut de fiecare din persoanele îndreptățite”, reglementează Legea nr. 193/2015.
M.S.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua,
    Va rog sa imi spuneti daca cei care au in intretinere persoane cu handicap grav cu insotitor ,gradul 1,daca beneficiaza de scutirea impozitului auto .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here