Perioadă de foc pentru salvamontişti

378

Finalul vacanţei şcolare a fost unul deosebit de solicitant pentru salvamontişti, dat fiind numărul mare al turiştilor care au ales să petreacă sfârşitul de săptămână la munte. Salvatorii montani gorjeni au fost solicitaţi numai sâmbătă la cinci cazuri, în staţiunea Rânca.

Zeci de mii de oameni au profitat de weekend, de vacanţă, de vremea bună şi de pârtiile pline cu zăpadă, dar s-au produs şi foarte multe incidente. Astfel, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont, s-au primit 71 apeluri de urgență: 16 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brașov, 11 apeluri pentru Salvamont Lupeni, 8 apeluri pentru Salvamont Prahova Bușteni, 6 apeluri pentru Salvamont Alba, 5 apeluri pentru Salvamont Gorj, 5 apeluri pentru Salvamont Sinaia, 5 apeluri pentru Salvamont Predeal, 3 apeluri pentru Salvamont Bihor, 3 apeluri pentru Salvamont Harghita – Formația Gheorgheni, 2 apeluri Salvamont Sibiu, 2 apeluri pentru Salvamont Cavnic, 2 apeluri pentru Salvamont Caraș Severin, 1 apel pentru Salvamont Maramureș, 1 apel pentru Salvamont Neamț și 1 apel pentru Salvamont Petroșani. „Peste 70% din aceste accidente au fost predate pentru transport la unităţile medicale colegilor din cadrul ISU-SMURD și Ambulanta. De asemenea, s-au mai primit alte 46 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre zona montană”, confirmă Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.
Şi duminică a fost o zi plină pentru salvamontişti, aceştia răspunzând cu promptitudine tuturor solicitărilor venite din partea turiştilor.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here