Pericol unde nu te aştepţi, Trei copii din Târgu-Jiu, răniţi de un leagăn

334

loc de joacaTrei copii s-au rănit uşor după ce leagănul, în care se aflau doi dintre ei, s-a prăbuşit la pământ. Evenimentul neplăcut s-a petrecut luni seara în cartierul Victoria II din Târgu-Jiu. Autorităţile locale au fost sesizate şi s-au mobilizat în vederea rezolvării problemei.

Din fericire, micuţii nu au suferit decât traume uşoare, de rezolvarea cărora s-au ocupat părinţii lor, însă, s-ar fi putut întâmpla o tragedie! Totuşi, întâmplarea a avut o încărcătură emoţională maximă, mulţi părinţi panicându-se pur şi simplu, deoarece, în primă instanţă, nu ştiau cât de gravă este situaţia propriilor copii. Oamenii au fost revoltaţi şi chiar şi-au exprimat dorinţa ca acele leagăne să fie luate din incinta spaţiului de joacă, fiind considerate un pericol. „Leagănul acesta nu era băgat decât câţiva centimetri în pământ, de fapt în nisip, şi nu era fixat în ciment cum sunt celelalte. În momentul în care doi copii şi-au făcut avânt pentru a se legăna mai tare, leagănul a intrat în balans şi a picat la pământ cu tot cu ei, rănind un al treilea băieţel, care se afla în faţa leagănului. Vă daţi seama că reprezintă un pericol şi mai bine ar fi dacă l-ar lua de tot de aici, dacă nu îl prind în ciment”, a mărturisit o mămică revoltată.

Autorităţile au fost sesizate

Locatarii din zonă, martori ai evenimentului, au sesizat imediat autorităţile locale prin telefonul cetăţeanului din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. Cum era seară şi angajaţii primăriei îşi terminaseră programul de lucru, autorităţile au intervenit abia a doua zi dimineaţa. „S-a discutat în această dimineaţă (n.r.: marţi, 31 august), problema sesizată de cetăţeni vizavi de întâmplarea cu leagănul şi se vor lua măsuri. Domnul primar a transmis deja echipei să se deplaseze la faţa locului şi să-l ridice. Probabil va fi înlocuit sau reparat, în funcţie de starea în care se află”, a declarat Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Municipiului Târgu-Jiu. Totodată, reprezentanta autorităţilor locale a precizat faptul că „normele de protecţie sunt asigurate la toate spaţiile de joacă pentru copii. Periodic se fac verificări şi se analizează fiecare ansamblu din aceste locuri de joacă pentru a vedea dacă respectă standardele de siguranţă.”

Se vor face investiţii în spaţiile de joacă

O veste bună pentru părinţii şi copiii din municipiul nostru vine din partea Primăriei, care promite că spaţiile de joacă vor fi modernizate şi, mai mult, vor fi construite un număr mai mare de astfel de locuri destinate jocurilor. „Noi avem în derulare un program de achiziţii pentru locurile de joacă. Se vor face unele noi în mai multe cartiere din Târgu-Jiu, iar la cele deja existente se face o inventariere şi unde se constată că sunt deteriorate leagănele, toboganele, sau alte elemente pe care le utilizează cei mici, le vom înlocui. Ideea este că încercăm să le cumpărăm la un preţ cât mai bun şi vom face licitaţii în acest sens, de aceea nu pot să spun în cât timp va fi finalizat acest program de modernizare a spaţiilor de joacă din oraş.”, a conchis Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here