Percheziție la Bumbești-Jiu, într-un dosar cu prejudiciu de ordinul milioanelor de dolari

1163

197 de percheziţii au fost făcute, ieri dimineață, în 19 judeţe, între care și Gorjul şi în Capitală, la suspecți bănuiți de evaziune fiscală. În acest dosar, se fac cercetări faţă de 103 persoane acuzate că ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii şi servicii nereale.
,,Activitățile au loc pe raza municipiului București și a județelor Argeș, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Teleorman, Arad, Dolj, Mehedinți, Neamț, Vâlcea, Prahova, Olt și Giurgiu, la societăți comerciale și persoane bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor. Din investigații a rezultat că, în perioada 2012-2014, mai multe societăți comerciale ar fi înregistrat în evidența contabilă cheltuieli nereale, utilizând facturi fictive de la două societăți comerciale cu comportament de tip <<fantomă>>, cu sediul pe raza județului Giurgiu, constând în achiziționarea de mărfuri și servicii care, în realitate, nu au fost realizate de firmele din Giurgiu.
În cauză, se efectuează cercetări față de 103 persoane bănuite că ar fi înregistrat în evidența contabilă achiziții și servicii nereale, constând în cumpărarea de legume, fructe, utilaje industriale, ambalaje și prestări de servicii privind organizarea unor spectacole, precum și repararea unor spații aparținând unor instituții de interes public. Polițiștii vor ridica documente contabile, contracte, facturi și înscrisuri folosite la bănci. Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este de 6,5 milioane de dolari americani, dintre care 4,5 milioane de dolari ar fi fost transferați din conturile bancare aparținând celor două societăți din Giurgiu, către firme din China, fără a avea ca temei operațiuni economice. Activitățile se desfășoară într-un dosar instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu. La acțiune participă polițiști de la unitățile teritoriale unde sunt efectuate perchezițiile și jandarmi din Giurgiu, Teleorman și Ploiești”, se precizează într-un comunicat al IPJ Giurgiu. Una dintre percheziții a fost efectuată la Bumbești-Jiu, fiind vizat un om de afaceri din oraș. Ancheta este efectuată de polițiștii de investigare a criminalității economice, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice și Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here