PER Gorj îl felicită pe Rujan pentru susținerea mediului privat în fața tăvălugului de controale pornit de ANPC, dar se și miră de intervenția senatorului

1650

Poziția fermă a senatorului Cristi Rujan legat de controalele arbitrare ale ANPC în Gorj, verificări care s-au lăsat cu amenzi drastice și închiderea unora dintre agenții economici controlați a uimit ecologiștii gorjeni. De altfel, pozitia publică a lui Rujan este unică în rândul parlamentarilor gorjeni.

,,Este interesant că senatorul Rujan face opoziție cu privire la acțiuni care intră sub incidența unui organism aflat în subordinea guvernului pe care parlamentarul gorjean îl susține, însă poziția sa singulară seamănă mai mult cu metoda „polițistul bun, polițistul rău” pe care o vedem prin filmele americane. Poate n-ar fi rău să ne împărtășească din experiența de pe vremea când ocupa funcția de prefect de Gorj și să ne ofere niște exemple de acțiuni preventive din acea perioadă, pentru că, pesemne, în câțiva ani, Protecția Consumatorului locală ori a uitat acele timpuri, ori nu a știut niciodată și varianta preventivă. Memoria colectivă înclină către ultima opțiune, circulând chiar zvonul de pe vremuri, cu privire la „planul de amenzi”. Zvon destul de plauzibil astăzi, având în vedere foamea de bani a guvernului și nepriceperea (poate chiar frica???) puterii actuale de a aduce bani la vistieria statului. Dovadă stă recentul act normativ care cică aduce bani din suprataxarea „îmbogățiților de război”, dar respectivul document e făcut în așa fel încât „peștii mari” să scape printre ochiurile „năvodului”. Sigur că da, nu este unicul exemplu – marii producători/transportatori/distribuitori de energie fiind și ei, beneficiarii „paraliziei” priceperii statului în colectarea banilor – dovezile vii că jurământul depus pe Constituție și pe Biblie e un soi de cârpă de șters bocancii puterii și că interesul personal și de grup e mai puternic decât interesul național. Dar, așa să le ajute Dumnezeu, spunem noi cei de la PER Gorj”, transmite Dan Miroiu, liderul organizației județene. ,,Așadar, ne miră faptul că domnul senator Rujan face opoziție puterii pe care o reprezintă, însă nu putem să nu remarcăm cu plăcere existența chiar și unor mici tresăriri ale conștiinței oamenilor puterii. Cu atât mai valoroase cu cât sunt atât de rare încât au devenit adevărate curiozități ale politicii interne. Nu știm exact ce a declanșat reacția domnului senator Rujan, dar sperăm să „pățească” mai des acest lucru. În timp, s-a dovedit a fi un politician cu față umană și ne bucurăm dacă se va strădui chiar nițel mai mult ca să-și păstreze această caracteristică. Sigur că da, sperăm că acest lucru este lipsit de fățărnicia obișnuită a politicianului român și că parlamentarul gorjean nu va suporta încruntările sprâncenelor colegilor de partid – partid care, fie vorba între noi, nu mai e demult ce și-au dorit „părinții” săi fondatori să fie atunci la 24 Mai 1875″, a completat Biroul de Presă al PER Gorj.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here