Pentru că vernisajul se apropie cu paşi repezi – La „Atelierele Brâncuşi 2016” se lucrează din greu

572

Pe amplasamentul situat pe Digul Jiului în spatele Muzeului de Artă artiştii plastici invitaţi ai acestei ediţii a „Atelierelor Brâncuşi” au trudit serios în zilele trecute.
Şi asta pentru că nu a mai rămas multă vreme până la finalul manifestării şi vernisarea lucrărilor, iar brancusiana (2)timpul nu aşteaptă. În tabără de la primele ore artiştii plastici îşi desăvârşesc lucrările ce odată cu finalizarea acestei ediţii a simpozionului vor îmbogăţi zestrea culturală a urbei de pe Jiul de Sus. Sculpturile ce se plăsmuiesc în andezitul de Bistriţa, lucesc aproape mistic în soarele lui Gustar şi se brancusiana (3)conturează ideea susţinută de mai mulţi cunoscători că această ediţie ar fi una dintre cele mai reuşite prin bogăţia şi frumuseţea temelor abordate în andezit de sculptorii participanţi la această manifestare.
De la prima ediţie Simpozionul de Sculptura „Brâncuşiana” reuneşte pe meleagurile Jiului de Sus brancusiana (5)cunoscuţi artişti plastici din ţară şi străinătate care au fost prezenți pe aceste meleaguri, unii chiar din Ţara Soarelui Răsare pentru a-şi lăsa amprenta artistică pe plaiurile ce au dat lumii Părintele Sculpturii Moderne
Mugurel PETRESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here