Pensionare mai devreme în alte trei localități din Gorj

2100

Lista localităților din județul Gorj, în care locuitorii se pot pensiona mai devreme cu doi ani, fără penalizări, se va extinde din nou, anunță deputatul PNL de Gorj, Dan Vîlceanu. Pe această listă vor fi incluse și localitățile Roșia de Amaradia, Prigoria și Bustuchin.
Camera Deputaților a adoptat, marți, un proiect de modificare a Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, prin care s-a extins categoria persoanelor care beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, dacă au locuit cel puţin 30 de ani în unele zone afectate de poluarea remanentă, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acestora.
„Și pentru că am primit multe întrebări despre comunele sau orașele care se încadrează în această lege, precizez localitățile ale căror locuitori vor beneficia de această prevedere: Motru, Rovinari, Fărcășești, Urdari, Turceni, Plopșoru, Brănești, Mătăsari, Negomir, Dragotești, Bâlteni, Câlnic, Drăguțești, Bălești, Aninoasa, Ionești, Borăscu, Bolboși, Slivilești, Cătunele, Ciuperceni, Glogova, Telești, Țicleni, Țânțăreni, Turburea și Samarinești. De asemenea, este important de reținut că urmează să fie incluse în această listă și localitățile Roșia de Amaradia, Prigoria și Bustuchin”, a precizat Vîlceanu, cel care a depus amendamentul de modificare a Legii pensiilor. „Sunt localități care ar trebui să beneficieze de prevederile acestei legi întrucât oamenii din zonele respective au fost afectați de lucrările miniere”, a spus Vîlceanu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here