Pensiile vin mai târziu în ianuarie

1177

Poşta Română informează că, în luna ianuarie, distribuirea pensiilor se va decala cu două zile, urmând a fi realizată în perioada 6 – 17 ianuarie 2022. Acest lucru se explică prin faptul că banii pentru drepturile sociale vor fi virați în conturile Poștei Române începând cu 4 ianuarie, așa cum se întâmplă la fiecare început de an.
„Într-o lună obișnuită, Poșta Română primește prima parte a banilor de pensii cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate. Partenerii noștri de la Casa Națională de Pensii Publice vor vira contravaloarea drepturilor de protecție socială, în conturile Poștei Române, cu o decalare de câteva zile, ca la orice început de an. Transformarea acestora în cash și distribuirea în gențile fiecărui factor poștal durează aproximativ trei zile”, a comunicat Poșta Română.
Astfel, calendarul de achitare a pensiilor din sistemul public de pensii (pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve și văduve de război, IOVR) va fi următorul: la domiciliu: în perioada 6 – 17 ianuarie 2022 și la ghișeele subunităților poștale: până în data de 19 ianuarie 2022.
„Salariații Poştei Române vor lucra la capacitate maximă pentru a face posibilă distribuirea pensiilor într-un timp cât mai scurt, având în vedere situația specială în care ne aflăm în luna ianuarie, ca urmare a închiderii de an din instituțiile statului.
Este o situație excepțională și subliniem faptul că Poşta Română își respectă, întotdeauna, angajamentul asumat în conformitate cu convenţia încheiată cu Casa Națională de Pensii Publice”, a precizat Valentin Ștefan, directorul general al Poştei Române.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here