Pedeliştii gorjeni se tem de fraudă doar în turul al II-lea

435

mantogLiderul PD-L Gorj, Ionel Manţog, nu se teme de fraude electorale în primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Acesta a declarat că fraude ar putea apărea în al doilea tur de

scrutin, fără să menţioneze cine ar putea să se facă vinovaţi de ele. Democrat-liberalul şi-a exercitat dreptul de vot la orele 8 dimineaţa, la una din secţiile de votare din incinta Liceului de Muzică, fiind urmat la o jumătate de oră de prefectul judeţului, Liviu Andrei. Şeful de campanie al PD-L Gorj, Ionel Manţog a ales să voteze la primele ore ale dimineţii pentru a se putea ocupa apoi de prerogativele sale de organizare. Acesta a menţionat că nu se teme de fraudarea alegerilor, cel puţin în acest prim tur de scrutin, în ciuda incidentelor electorale deja semnalate în judeţ. După Ionel Manţog, la aceiaşi secţie de votare şi-a exercitat dreptul de vot şi prefectul Liviu Andrei. Telefonul i-a sunat continuu, prefectul menţionând că este apelat în acest ritm încă de sâmbătă seară. Prefectul s-a băgat după uşa secţiei de vot, pentru a putea vorbi în linişte la telefonul mobil. Acesta nu a renunţat la celular nici măcar în interiorul cabinei de vot el vorbind continuu la telefon şi acolo. Prefectul a declarat că votează ,,pentru normalitate”, menţionând că speră ca şi cetăţenii să facă la fel.

Prefectul Liviu Andrei a exemplificat şi câteva dintre incidentele electorale petrecute până la orele 9.00 în judeţul Gorj. Acesta s-a arătat nemulţumit de faptul că în preajma secţiilor de votare sunt numeroase bennere electorale şi afişe cu candidaţii intraţi în cursa prezidenţială.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here