Pe afară-i vopsit gardul, înăuntru-i piscina dezafectată a Bazei de Tratament Săcelu

291

Baza de Tratament de la Săcelu, aparţinând Complexului Energetic Oltenia, va pune, de anul viitor, la dispoziţia turiştilor şi piscina interioară. Cel puţin asta speră oficialii unităţii, care se plâng că piscina a fost lăsată să se degradeze, de fosta conducere a unităţii, în timp ce ferestrele prin care se putea vedea dezastrul au fost acoperite, intenţionat, cu vopsea. În câteva luni, piscina va intra în reabilitare, iar o dată terminată, iubitorii de agrement de la Săcelu se vor putea bucura de apa cu efecte curative şi în timpul sezonului rece.

Spaţiul aferent piscinei interioare din incinta Bazei de Tratament Săcelu arată jalnic. Tavanele sunt impregnate de igrasie şi de apa rezultată în urma ploilor, apă care a băltit, lungi perioade de timp, pe teresa neacoperită de la etaj. Instalaţia sanitară este şi ea distrusă, resturile de robineţi de la duşurile postate lângă piscină fiind mâncate de rugină. Faianţa şi gresia care îmbracă piscina şi spaţiul dimprejurul ei sunt şi ele îngălbenite de trecerea timpului, petele de calcar întinzându-se, de asemenea, pe fundul acesteia. Mobilierul adăpostit în spaţiul aferent piscinei este şi el distrus, singurele rămase în picioare fiind doar caloriferele care împrejmuiesc încăperea. Ferestrele exterioare sunt, de asemenea, sparte, prin crăpături ochii curioşi putând vedea nepăsarea din interior. Curios este că în ultimii ani, pentru piscină nu s-au găsit soluţii, şefii fostului SNLO preferând să nu se folosească deloc de spaţiul aflat la parterul bazei care ar fi putut produce fonduri pentru unitatea de stat.

Investiţie din banii turiştilor
Şi totuşi, spaţiul nu mai este plin de gunoaie, personalul unităţii reuşind să cureţe mizeria adăpostită în interior, pentru a pregăti spaţiul pentru renovarea generală ce bate la uşă. Fondurile pentru această lucrare nu vor fi însă cerute la CEO, ci vor fi luate din cele încasate, în vară, pe taxa de intrare la bazinele exterioare ale Bazei de Tratament Săcelu, unitate care a înflorit din vara acestui an.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here