PD-L Gorj caută preşedinte

396

pdlCosmin Popescu a abandonat şefia PD-L Gorj. Pedelistul şi-a motivat gestul menţionând probleme personale şi de sănătate.

Se bănuieşte însă că adevăratele motive ale demisiei date la Bucureşti, ar fi procesul pe care acesta îl are la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dar şi conflictele cu liderul din umbră al organizaţiei, Ionel Manţog. În interimat locul lui Cosmin Popescu ar putea fi luat de Marcel Hoară.

Cosmin Popescu a fost instalat în funcţia de preşedintele interimar al PD-L Gorj în vara anului 2008. El a fost pus în funcţie de către Gheorghe Falcă, preşedintele PD-L Arad, care a fost mandatat atunci să coordoneze activitatea în organizaţia gorjeană. În cei aproape doi ani de mandat, Cosmin Popescu nu s-a remarcat printr-o conducere activă, deciziile importante fiind luate tot de fostul lider al PD-L Gorj, Ionel Manţog, cunoscut drept şeful din umbră al organizaţiei. În ultimele luni, relaţiile dintre cei doi s-au răcit, mai ales după ce, la sfârşitul anului trecut, şeful interimar al PD-L a fost condamnat la doi ani de închisoare sub supraveghere pentru fapte de corupţie în dosarul strămutaţilor de lux în care a intrat tot din cauza lui Manţog. În procesul lui Cosmin Popescu de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Manţog figurează drept martor. În urmă cu câteva zile Cosmin Popescu şi-a prezentat demisia din funcţia de preşedinte al PD-L Gorj la organizaţia centrală. Momentan, însă, la cârma organizaţiei gorjene nu a fost pus niciun alt preşedinte interimar, tot Popescu urmând să se ocupe de organizaţie cel puţin până luni.
Hoară vrea locul lui Popescu
În locul lui Cosmin Popescu ar putea fi pus Marcel Hoară, cel care a anunţat deja că dacă va fi aprobat la centru va accepta funcţia de lider al PD-L Gorj. Acesta a menţionat că între el şi Gheorghe Falcă, cel care nu a fost de acord cu funcţia sa, nu ar exista niciun conflict. „Voi accepta funcţia de preşedinte. (..) aşa-zisele conflicte între mine şi Falcă sunt doar bârfe”, a declarat Hoară care are nevoie însă de susţinere de la centrul partidului pentru a ocupa locul lui Cosmin Popescu.
Anamaria Stoica
mantogManţog nu vrea preşedinte
Fostul preşedinte al PDL Gorj, Ionel Manţog, fost şef de campanie electorală al filialei anul trecut, spune totuşi că Popescu va asigura, în continuare, interimatul în fruntea filialei, până când demisia acestuia va fi aprobată în Biroul Permanent Naţional. Manţog afirmă că, în opinia sa, viitorul preşedinte interimar al filialei, care se va ocupa de desfăşurarea alegerilor interne din organizaţie, în acest an, ar trebuie să fie o persoană cât mai imparţială. El a anunţat că nu vrea postul ce va fi lăsat liber de Cosmin Popescu.
G.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here