Patru străini, acontaţi de CSM

396

CSM Târgu Jiu şi-a completat, în proporţie mare, lotul de jucători. Patru străini au fost acontaţi de secţia de baschet a clubului gorjean. Trei jucători americani vor evolua în sezonul viitor pentru trupa lui Claudiu Alionescu, surpriza fiind un baschetbalist din Georgia. După Darien McClain şi Kevin Allen, CSM Târgu Jiu s-a înţeles şi cu Jack Spurgeon. În vârstă de 23 de ani, Spurgeon a fost recomandat chiar de McClain, cei doi fiind colegi la Azusa Pacific. Măsoară 2,10 metri, evoluează pe poziţiile 3-4 şi este la prima experiență baschetbalistică în Europa.
,,Sunt foarte încântat să mă alătur acestei echipe și să joc pentru orașul Târgu-Jiu. Aceasta este o oportunitate excelentă pentru mine să-mi continui cariera de baschet, dar și să mă reîntâlnesc cu vechiul meu coleg de echipă al colegiului Azusa Pacific, Darien McClain. Am auzit de la el lucruri minunate despre Târgu-Jiu ca oraș și despre potențialul pe care îl avem ca echipă în viitorul sezon”, a declarat noua adiţie a formaţiei noastre.
Jack Spurgeon aşteaptă cu nerăbdare debutul sezonului competiţional, unul în care CSM Târgu Jiu va da piept cu cele mai bune formaţii din România.
,,Sunt extrem de hotărât să joc împotriva echipelor de top, acest lucru va face ca echipa noastră să fie mai bună în ansamblu și ne va uni. Aștept cu nerăbdare să ofer 100% indiferent cu cine jucăm. Dacă avem această gândire, cred că rezultatul va fi unul bun pentru noi ca echipă. Personal, aștept cu nerăbdare să cunosc cultura românească și să interacționez cu fanii, cu oamenii din Târgu-Jiu. Va fi o experiență minunată. În ceea ce privește baschetul, sunt bucuros să cunosc România în timp ce practic jocul pe care îl iubesc”, a declarat americanul.
Surpriza perioadei de transferuri vine din Georgia. CSM a decis să îi încredinţeze poziţia unu lui Revaz Rogava (27 de ani). Internaţionalul georgian are prezenţe atât pentru echipa Under 20 a ţării sale, dar şi pentru selecţionata mare. Jucătorul născut la Tbilisi a semnat pentru un sezon. Poate evolua şi ca shooting guard, are 1,91 metri și a jucat, în campionatul precedent, în Super Liga din Georgia pentru BC Olimpi Tbilisi, echipă cu care a avut o înţelegere în ultimii 5 ani. A mai evoluat la SK Sukhumi, calificată în acel moment în EuroChallenge, şi SHSS Ak’ademia. Sportivul georgian s-a declarat satisfăcut că poate evolua într-o ligă puternică, într-un oraş care adoră sportul.
,,Sunt foarte fericit să mă alătur echipei CSM Târgu Jiu. Am ales să vin în România pentru că știu despre campionatul românesc că a fost întotdeauna o competiție puternică. Am multi ani jucați în prima ligă din Georgia și sunt convins că pasul făcut în prima ligă din România este un loc excelent pentru dezvoltarea carierei mele. Din informațiile mele, am auzit că în acest an campionatul va avea un format diferit față de anul trecut, un sezon care oferă echipei din Târgu-Jiu șansa de a juca împotriva unor echipe cu adevărat puternice. Desigur, va fi un campionat greu, dar ne oferă șansa de a ne îmbunătăți jocul. Personal, voi face tot posibilul pentru ca echipa să câștige cât mai multe jocuri. Am aflat că oamenii adoră sportul în Târgu-Jiu. Sper că jocurile noastre vor aduce mulți spectatori și abia aștept să văd sala de sport plină”, a spus Revaz Rogava pentru site-ul oficial al clubului.
În principiu, CSM Târgu Jiu va avea doar patru străini în sezonul viitor. Totuşi, dacă se iveşte oportunitatea, entitatea sportivă ar putea încerca să aducă încă un jucător de peste hotare.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here