Patru pietoni, răniţi în accidente rutiere

334

Patru pietoni cu vârste cuprinse între 17 şi 73 de ani au ajuns în acest week-end la spital după ce au fost răniţi în accidente rutiere produse pe raza judeţului. În două dintre cele patru cazuri, accidentele s-au produs chiar pe trecerea de pietoni.

Trei dintre accidente au avut loc în cursul zilei de 17 octombrie, pe raza municipiului Târgu-Jiu. Primul accident s-a produs în jurul orei 09:35, pe Bulevardul Republicii. O bătrână de 74 de ani, din Târgu-Jiu, care se angajase în traversarea părţii carosabile prin loc permis şi marcat corespunzător, a fost lovită de un autoturism al cărui conducător auto, un târgujian în vârstă de 66 de ani, nu i-a acordat prioritate de trecere. „În urma impactului, femeia, în vârstă de 74 ani, a suferit leziuni, fiind transportată de către conducătorul auto la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu, în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a anunţat Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. În dimineaţa aceleiaşi zile, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Jiu au fost sesizaţi prin apelul 112, de către un participant la traficul rutier, cu privire la producerea unui alt accident, de această dată pe strada Unirii. „Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului, s-a constatat faptul că T.D., în vârstă de 46 ani, din municipiul Târgu Jiu, în timp ce conducea pe strada Unirii un autoturism, a acroşat-o pe V.E. de 73 ani, din localitatea Tăuţii Măgheruş, judeţul Maramureş, ce se angajase în traversarea străzii pe culoarea roşie a semaforului electric”, a precizat Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. În urma impactului, femeia, în vârstă de 73 ani, a suferit leziuni, fiind transportată la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu, în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Tot vineri, un alt accident rutier s-a produs pe strada 9 Mai din Târgu-Jiu. Un bărbat, în vârstă de 53 de ani, care se angajase în traversarea străzii pe marcaj pietonal a fost acroşat de un autoturism. De această dată, şoferul nu a oprit. „Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului, s-a constatat faptul că în timp ce traversa strada pe marcaj pietonal, C.V. a fost acroșat de un autoturism al cărui conducător auto și-a continuat deplasarea. În urma impactului, pietonul a suferit leziuni. Urmare a verificărilor efectuate, a fost identificat autorul accidentului în persoana lui V.D.C., în vârstă de 31 ani, din comuna Arcani. Atât conducătorul auto, cât și apelantul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliție”, a anunţat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Adolescentă de 17 ani, accidentată la Mătăsari
Un alt accident rutier soldat cu rănirea unui pieton s-a produs duminică după-amiaza, pe DJ 673. O adolescentă, în vârstă de 17 ani, care se angajase în traversarea străzii fără a se asigura, a fost acroşată de un autoturism al cărui şofer virase la stânga pentru a intra pe o stradă. Victima a suferit leziuni, fiind transportată la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Şi în acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here