Patru noi cabinete medicale, la Spitalul Motru! Patru medici și cinci asistente urmează să fie angajați în unitatea medicală

4388

Ministerul Sănătății a acordat avizul autorităților municipale de a înființa în incinta Policlinicii și a Spitalului Motru patru noi cabinete medicale, care vor funcționa în contratură în cabinetul de medicină internă. Este vorba despre un cabinet de diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, un cabinet de cardiologie, unul de gastroenterologie și altul de chirurgie pediatrică. Realizarea noilor cabinete implică angajarea de noi medici și asistenți.

Demersul a fost posibil datorită intervențiilor repetate ale viceprimarului și a unora dintre consilierii locali, purtându-se pe această temă mai multe discuții cu conducerea spitalului, managerul Alin Efrim fiind convocat în ședința ordinară a CL Motru. Managerul a făcut diligențele necesare la Ministerul Sănătății, primind recent avizul necesar pentru demararea procedurilor de punere în funcție a noilor cabinete. În acest sens, în ședința ordinară din această lună, pe ordinea de zi va fi și proiectul cu completarea și modificarea structurii unității medicale, ce vizează posturile necesare acestei activități, adică doctori și asistenți, ca în trei luni cel târziu aceste cabinete să fie funcționale. La această dată s-au identificat deja spațiile necesare care, cu excepția cardiologiei, vor funcționa în Policlinica Motru, cabinetele intrând, în cel mai scurt timp, în renovările și modificările necesare.

Bolnavii de diabet, obligați să facă drumuri la Târgu-Jiu!
Viceprimarul s-a deplasat, săptămâna trecută, la spital și a discutat cu managerul cerând mai multe date cu privire la înființarea acestor patru cabinete solicitate în octombrie, ocazie cu care i s-a comunicat că deja se pregătesc lucrările necesare pentru aceste cabinete, căutându-se soluții și pentru achiziționarea de echipamente în vederea realizării de colonoscopii și endoscopii. La ora actuală, sunt programări multiple, pentru aceste investigații, făcându-se liste de așteptare, chiar cu lunile, în anumite spitale din județ. Mai mult, aceste cabinete ar putea fi producătoare de venituri pentru spitalul municipal, aceste investigații putându-se face și contracost. Cabinetul de cardiologie este obligatoriu să funcționeze în incinta spitalului municipal, acest lucru făcându-se chiar în cabinetele existente, pe ture. Până când se va realiza extinderea ambulatoriului Motru, spitalul nu mai beneficiază de spații, singurele ,,vacante” fiind birourile șefilor de secții ori ale doctorilor, care s-ar putea desființa. Foarte dorit de pacienți este cabinetul de diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, asta deoarece pentru un simplu consult ori o rețetă pacienții trebuie să se deplaseze la Târgu-Jiu. Acest program este subvenționat de Guvern, banii pentru viitorii angajați venind din această sursă. ,,Pe viitor, avem în vedere înființarea și altor cabinete în urma solicitărilor cetățenilor, pentru ca aceștia să nu mai fie nevoiți să facă sute de kilometri către Târgu-Jiu ori Craiova pentru a-și verifica starea de sănătate”, a declarat viceprimarul Morega.
A.STOICA

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here