Patru luni de la verificarea Corpului de Control al ministrului Educației la două licee din Gorj, iar raportul nu apare! La Stoina s-a schimbat directorul, la Turburea, nu

1082

În urmă cu patru luni de zile, Corpul de Control al ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, a venit în Gorj pentru a verifica niște sesizări primite de la trei instituții de învățământ din județ, unde se reclamau abateri grave de la legislația în vigoare cu repercusiuni grave asupra actului educațional. Corpul de Control, timp de câteva zile, a verificat cele semnalate, confirmându-se astfel, potrivit celor audiați în incinta celor două licee și a CJRAE, faptele semnalate drept abateri, de care nu erau străini, ci chiar direct implicați directorii, dar și cadre didactice ale celor două școli. Din păcate, nici la patru luni de la verificarea respectivă, raportul de control cu măsuri așteptate de părți nu a apărut nici la școlile vizate, nici la IȘJ Gorj.

În cursul anului 2018, la Ministerul Educației au ajuns mai multe sesizări care priveau atât activitatea de la vârful IȘJ Gorj, condus de Ion Ișfan, cât și matrapazlâcurile din mai multe școli, unde directorii erau acuzați că se aflau pe mână cu primarii, iar în unități s-au făcut mai multe angajări contrare legii. Când reclamanții mai că își pierduseră speranța că sesizările lor vor fi luate în considerație, ministrul Andronescu și-a trimis Corpul de Control în verificarea temeiniciei celor sesizate. Așa Corpul de Control s-a oprit la Liceul Tehnologic Turburea unde a stat două zile, la Liceul Tehnologic Stoina, dar și la CJRAE.Controalele au confirmat sesizările și chiar au uimit reprezentanții Ministerului Educației. Optimismul celor care au crezut însă în corectitudinea verificatorilor și în măsurile care ar fi urmat a se lua a început însă să pălească, o parte fiind chiar decepționați de faptul că acest control nu s-a finalizat cu rapoartele obligatorii.Dacă la Stoina s-a luat o decizie prin schimbarea conducerii, la Turburea nu s-a decis nimic, aici fiind de altfel situația cea mai complicată.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here