Patru candidaţi din Gorj, la concursul pentru promovarea în funcţii de conducere a grefierilor

849

Pe site-ul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a fost publicată lista candidaţilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la concursul de promovare în funcţii de conducere a grefierilor. Pe această listă figurează şi patru candidaţi din judeţul Gorj. Doi dintre aceştia vor să ocupe funcţia de grefier şef secţie, iar ceilalţi doi pe cea de grefier şef.

Concursul de promovare în funcţii de conducere a grefierilor se organizează pentru ocuparea a 16 funcţii de prim-grefier, grefier şef secţie şi grefier şef din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi a parchetelor subordonate, ce urmează a se vacanta până la data de 15 martie 2015, inclusiv. La concurs s-au putut înscrie persoanele care au o vechime de cel puţin trei ani în funcţia de grefier (în cazul grefierilor cu studii superioare juridice este necesară o vechime de minimum şase luni în funcţia de grefier) şi au o activitate profesională deosebită, evaluată cu calificativul „Foarte bine” în ultimii trei ani, respectiv şase luni. La nivelul instanţelor din judeţul Gorj au fost scoase la concurs trei posturi: cel de grefier şef secţie judiciară la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, cel de grefier şef la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti şi cel de grefier şef la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru. Pentru ocuparea funcţiei de grefier şef secţie judiciară la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj s-au înscris doi candidaţi: Elena Drăgotescu şi Zglobiu Mariana. Tot doi candidaţi s-au înscris şi pentru ocuparea funcţiei de grefier şef la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti: Constantina-Costina Căpăţână şi Gabriela Rodica Grigorie. Cererea de participare la concurs a Gabrielei Grigorie a fost însă respinsă deoarece aceasta a ocupat funcţia de grefier şef la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti pe perioada a două mandate şi nu mai poate ocupa această funcţie deoarece, potrivit art.46, alin. 1 din Legea nr. 567/2004, cu modificările şi completările ulterioare, „numirea în funcţia de prim-grefier, grefier şef, grefier şef secţie se face pentru o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, prin decizie a preşedintelui curţii de apel sau a procurorului general al parchetului de pe lângă această instanţă”. Pentru funcţia de grefier şef la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru s-a înscris un singur candidat – Fineta Duncea.

Prima probă, pe 27 noiembrie
Concursul va consta în susţinerea a două probe: o testare scrisă privind verificarea pregătirii profesionale şi prezentarea unui proiect referitor la exercitarea atribuţiilor manageriale specifice funcţiei pentru care candidează.
Testarea scrisă este programată pe 27 noiembrie iar prezentarea proiectului pe 4 decembrie. Vor fi declaraţi admişi, în limita posturilor scoase la concurs, candidaţii care au obţinut cel puţin media 7, fără ca la vreuna dintre probe să fi obţinut o notă mai mică de 5.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here