Patronul firmei care reabilitează drumul spre Hotel Sara din Țicleni, urmărit penal pentru complicitate la înșelăciune! Lucrările, subcontractate tocmai către Maserati SRL

2111

Firma Gidazi Prod Com SRL din Craiova, condusă de către Gigi Zimța, administrator urmărit penal pentru complicitate la înșelăciune pentru o lucrare realizată la Primăria Malu Mare, a câștigat în 2016 lucrările de reabilitare a străzii Bărbăteștilor din orașul Țicleni, artera rutieră fiind cea care duce spre Hotelul Sara din localitate. Societatea care execută foarte puțin din lucrare în perioada 2016-2017 decide însă brusc să subcontracteze investiția tocmai unui întreprinzător local, mai exact către Maserati SRL, firmă condusă de proprietarii Hotel Sara, Gabriel și Dian Popescu, ultimul fost președinte al ALDE Gorj. Investiția, oprită anul trecut, este reluată recent de Maserati, lucrările fiind însă de extrem de proastă calitate, societatea fraților Popescu arătându-se indiferentă de calitatea drumului executat tocmai către proprietatea lor.

Strada Bărbăteștilor din Țicleni a intrat în reabilitare pe bucăți în ultimii doi ani, deși lucrarea fusese câștigată în 2016, fiind prinsă pe programul de modernizare a localității. Mai exact, lucrarea scoasă în SEAP ajunge să fie câștigată de SC Gidazi Prod Com SRL din Craiova, administrată de Gigi Zimța, inculpat într-un dosar penal tot pentru lucrări similare, firmă care se apucă de treabă parțial în 2016 și în 2017. Mai exact, firma apucă doar să toarne asfaltul pe o porțiune de 700 de metri din strada Bărbăteștilor până la intrarea în Hotel Sara. Investiția parțială este însă de proastă calitate, lucrătorii nerealizând acostamentul cum trebuie, în timp ce stratul de asfalt este subțire, nu corespunde nici calitativ, nici cantitativ, spun localnicii nemulțumiți. Lucrarea în cauză este stopată de luna trecută, deși nu este încă finalizată, rigolele fiind făcute pe jumătate pe ambele părți ale arterei rutiere. Pe restul drumului sunt rigole doar pe o parte, acestea fiind strâmbe și diferite din porțiune în porțiune.

Maserati prinde tot, dar lucrează prost
Brusc, în 2018, lucrarea începută în 2016 este reluată de Maserati SRL, firmă aflată în insolvență, care reușește din mai să realizeze doar o porțiune de rigole pe artera așa-zis modernizată, care lasă, conform fotografiilor, mult de dorit. În paralel, firma fraților Popescu mai prestează la modernizarea altei străzi din oraș, lucrările fiind tot de proastă calitate, localnicii sesizând autorităților locale, că un utilaj al Maserati blochează strada, excavatorul spărgând toată artera rutieră, dar oprind lucrările de două săptămâni.

Strada Trandafirilor are 250 de metri lungime și este impracticabilă, urmare a lucrărilor începute și oprite de Maserati SRL.

Localnicii au reclamat ambele lucrări autorităților locale, fiind nemulțumiți de calitatea acestora, dar și de faptul că au fost începute și nu sunt terminate, creând disconfort participanților la trafic.
ANAMARIA STOICA

Zimța, cu banii publici la buzunar!
În noiembrie, procurorii Curții de Apel Craiova au dispus trimiterea în judecată a fostului primar din localitatea doljeană Malu Mare, acuzat că a achitat din bugetul comunei bunuri la preţuri supraevaluate, dar și lucrări supradimensionate sau care nici măcar nu au fost realizate. Anchetatorii au calculat prejudiciul total la suma de 822.352 de lei. În același dosar, au fost deferiți justiției contabila Primăriei Malu Mare, reprezentanții a patru societăți comerciale, unul fiind și cel al Gidazi Prod Com și un diriginte de șantier. Cele mai multe nereguli sunt legate de amenajarea unui părculeț în fața primăriei din comuna Malu Mare, pentru care SC Gidazi Prod Com SRL ar fi încasat în plus peste o jumătate de milion lei. “Inculpata Zimţa Gigi, în calitate de administrator al SC Gidazi Prod Com SRL, în perioada 2011-2013, a întocmit situaţii de plată şi a emis facturi pentru lucrări neexecutate sau executate parţial, supradimensionând cantităţile de materiale utilizate la obiectivul «Înfiinţare parc comunal – comuna Malu Mare, judeţul Dolj», încasând, în mod nejustificat, de la Primăria Comunei Malu Mare contravaloarea acestor lucrări neexecutate, suma încasată în plus şi în mod nejustificat fiind de 519.808 lei“, au reținut anchetatorii. De altfel, unele dintre aceste nereguli au fost descoperite în urma unui control al Camerei de Conturi Dolj. Amenajarea parcului cu pricina a costat în total 920.000 de lei, proiectul fiind finanțat de Administraţia Fondului pentru Mediu. Instanța a decis în primăvară ca dosarul să revină la procurori, Zimța fiind urmărit penal pentru complicitate la înșelăciune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here