Patronul, care a căzut de la 18 metri înălțime, din turla unei biserici din Bumbești-Jiu, transferat la București

1247

Bărbatul de 36 de ani, administratorul unei firme din Dolj, care a ajuns la spitalul din Târgu-Jiu, miercuri, după ce a căzut de la o înălțime de 18 metri, prin podul turlei unei biserici din Bumbești-Jiu, a fost transferat, ieri, la București, cu ambulanța. Acesta monta un parastrăsnet, în momentul în care grinzile de lemn au cedat, fiind dus direct în sala de operație, după producerea nefericitului eveniment.
,,A fost transferat la București. La zece minute de la prezentarea în Unitatea de Primiri Urgențe s-a constatat șocul hemoragic, cu multiple fracturi costale, pe stânga, ruptură de ficat, ruptură de splină și ruptură de diafragmă, prin penetrarea coastelor rupte. S-a intervenit chirurgical, s-a făcut sutura organelor vitale, splenectomia, s-a evacuat cavitatea peritoneală de sânge.
Ulterior, joi dimineața, după ce și-a revenit din anestezie, starea a fost relativ stabilă, moment în care a fost transferat la București, la Spitalul Fundeni, s-a luat legătura cu domnul profesor Irinel Popescu, în momentul de față pentru leziunile hepatice, pentru că aici, la noi, practic s-a cusut ficatul într-un mod grosier, neputând să fie executată chirurgia hepatică, așa cum sunt procedurile, neavând specialiști, chirurgici hepatologi”, a declarat Costinel Popescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. ,,Accidentul de muncă, care a avut loc la o biserică din oraşul Bumbeşti-Jiu, în urma căruia a rezultat rănirea unui bărbat în vârstă de 36 de ani, va fi cercetat de către angajator, dosarul fiind depus, ulterior, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj spre avizare. După analizarea dosarului şi a împrejurărilor în care a avut loc accidentul, inspectorii de muncă vor lua măsurile legale, în cazul în care acestea se impun”, a declarat Neli Matei, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj. Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz. ,,La data de 13 martie, polițiști din cadrul Poliției Orașului Bumbești-Jiu au fost sesizați, prin apelul 112, de un bărbat de 34 de ani, din municipiul Craiova, județ Dolj, cu privire la faptul că, un bărbat de 36 de ani, din aceeași localitate, ar fi căzut de pe acoperișul unei biserici din oraș, la care executa lucrări de reabilitare. Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului s-a stabilit faptul că bărbatul ar fi urcat pe acoperișul bisericii pentru a monta un paratrăsnet, iar la un moment dat, tavanul confecționat din scânduri s-a prăbușit, craioveanul căzând de la înălțime. Bărbatul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, a precizat Corina Scurtu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here