Patroni amendați de polițiștii locali

414

Trei agenți economici care desfășoară comerț cu materiale de construcții (cărămidă, echipament sanitar, materiale și echipament de bricolaj, vopsele și lacuri) au fost amendați de polițiștii locali din Târgu-Jiu. Au fost verificate 15 puncte de lucru și au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale în valoare de 600 de lei. Neregulile descoperite se referă la marfa expusă pe trotuar, nedeținerea acordului de funcționare la punctul de lucru și neafișarea prețurilor de vânzare pe produse.
Mai mult, au fost depistate șase societăți care erau autorizate să desfășoare activitate de comerț cu ridicata și care, de fapt, desfășurau comerț cu amănuntul. Administratorii în cauză au fost avertizați verbal și îndrumați să-și obțină autorizațiile de funcționare conform activităților desfășurate.
„Conform art. 73 și art. 74 din OG nr 99/2000, republicată, se sancționează cu amendă cuprinsă între 200 și 2.000 de lei comercializarea de produse și servicii de piață, altele decât cele înscrise în autorizația de funcționare, și cu amendă cuprinsă între 4.000 și 20 000 de lei și cu interzicerea uneia dintre activități, exercitarea de activități de comerț cu ridicata și comerț cu amănuntul în aceeași structură, respectiv suprafața de vânzare”, mai susțin reprezentanții Poliției Locale Târgu-Jiu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here