PAS Gorj, vrea profesionalism în minerit şi energie

250

tauru si dudau 023În cadrul unei conferinţe de presă susţinute ieri, Gheorghe Dudău, preşedintele Partidului Alianţa Socialistă Gorj, a comentat numirile în funcţii din cadrul Complexelor Energetice şi din SNLO, dar şi neajunsurile din rândul bugetarilor şi al pensionarilor.

vlaicu (3)Conducerea PAS Gorj a comentat ieri îndelung numirile în diferite funcţii pe criterii politice şi nu pe cele ale performanţei şi profesionalismului, referirea directă fiind proaspăta numire a lui Marius Vlaicu, preşedintele UNPR Gorj în funcţia de director al Direcţiei de Legătură cu Comunitatea din cadrul Complexului Energetic (CE) Rovinari. „Se pare că a început bătaie pe posturile de conducere şi cele de directori din cadrul Complexelor Energetice şi chiar din SNLO. Diferite partide îşi pun oameni care nu au nimic în comun cu energia şi mineritul. Ştim că UNPR este un partid înfiinţat cu toţi cei care au fugit de la alte partide. Unii dintre ei ajung ditamai directorii la complexele energetice. De exemplu, domnul Vlaicu nu se pricepe la minerit şi energie că nu a lucrat în domeniu. De-aia s-a ales praful de ţara asta că am început să punem în posturi de conducere oameni după criterii politice. Ar trebui să punem întâi competenţa profesională, oamenii pregătiţi în domeniu, nu unul care nu a condus o echipă de oameni şi care e clar că nu poate să fie conducător. Trebuie s-o iei de jos, de la treapta cea mai mică până ajungi în partea cea mai înaltă”, a afirmat Gheorghe Dudău, preşedintele PAS Gorj.

Atacuri la Parlament

Discuţile celor din conducerea PAS Gorj au fost legate şi de neplata drepturilor salariale către dascăli câştigate în instanţă, dar şi subvenţiile la căldură pentru iarna 2011-2012. „Am observat că în Parlamentul României s-a votat cu neruşinare neplata drepturilor câştigate de profesori în instanţă ceea ce înseamnă că o bună parte din parlamentari şi, mă refer la cei de la putere, au votat să nu se respecte legile. Atunci dacă nu ei respectă asta ce să mai vorbim de un amărât de om care e inclus într-o serie întreagă de neajunsuri?! Cădem pradă nepăsării guvernanţilor care nu au nimic în comun cu această ţară”, a declarat Dudău. Cei din PAS Gorj nu sunt de acord nici cu regionalizării ţării după dorinţele guvernanţilor: „Susţinem să rămână aşa cum este acum şi asta din mai multe motive. Constituindu-se aceste regiuni, foarte mulţi oameni care sunt nevoiaşi trebuie să se deplaseze de la Târgu-Jiu la Craiova unde va fi centrul, să scoată anumite documente, să-şi schimbe buletinele şi multe alte lucruri”.

Solicitări către Primărie

O altă problemă abordată de Gheorghe Dudău este cea a subvenţiilor la căldură pentru familiile cu venituri mici, el cerând conducerii Primăriei Târgu-Jiu să asigure toate facilităţile la acest capitol celor cu o stare materială precară. „O problemă care îi frământă pe toţi nevoiaşii din Gorj e problema subvenţiei la căldură. Sunt pensionari care au pensii foarte mici şi ar trebui ca primăria să facă o inventariere şi să îi ajute pe aceşti oameni care la iarnă vor îngheţa de frig. Eu zic că domnul primar Cârciumaru care este gorjean şi are probabil bătrâni, să se gândească ce ar fi dacă aceştia ar locui în Târgu-Jiu şi ar trebuie sa fie ajutaţi. În acest fel, cred că se va găsi înţelepciune atât la primar cât şi la Consiliu Local să acorde o subvenţie pentru oamenii care sunt nevoiaşi din municipiul Târgu-Jiu”, a precizat preşedintele PAS Gorj, Gheorghe Dudău.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here