Pas fals cu Muntenegru! România speră la o minune în Serbia

358

Selecţionata României nu a reuşit decât un rezultat de egalitate împotriva reprezentativei Muntenegrului. Echipa antrenată de Cosmin Contra nu a putut sparge reduta oaspeţilor, deşi tricolorii au evoluat în superioritate numerică din minutul 77, atunci când Mugosa a văzut al doilea cartonaş galben. Cea mai mare ocazie a României din prima repriză i-a aparţinut lui Vlad Chiricheş, care s-a găsit la capătul unei combinaţii de efect, dar, din interiorul careului, a ratat execuţia (`25). Peste doar două minute, căpitanul gazdelor s-a accidentat, fiind înlocuit cu Bălaşa. Mitriţă putea deschide scorul în minutul 37, dar şutul său din afara suprafeţei de pedeapsă s-a dus puţin peste. Keşeru a mai ratat o ocazie în minutul 46, fiind “negat” de Petkovic, însă România a pedalat în gol în partea secundă a confruntării fiind incapabilă să mai pună probleme pe faza ofensivă. În celălalt meci al primei etape din grupa C, Lituania a cedat pe teren propriu, 0-1, în fața Serbiei.

Contra: “E greu să desfaci o aşa apărare”
La finalul partidei, selecţionerul Cosmin Contra a recunoscut limitele echipei sale, dar a declarat că nu are reproşuri pentru amfitrioni.“Eu nu pot să nu fiu mulţumit. Poate ultimele 20 minute m-au nemulţimit şi nu am avut liniştea necesară. La fazele fixe au pus probleme. Am prevăzut un joc în care ei se apară în jumătatea proprie. Am reuşit puţine acţiuni în prima repriză, cu şuturi, dar care nu au prins spaţiul porţii. În a doua repriză am accelerat, au mai fost câteva ocazii. Dar nu am prins cadrul porţii şi ei au încercat să ţină de rezultat şi au reuşit. Noi nu am fost capabili. Am avut un moment în care ne-am precipitat de o manieră… E greu dacă nu ai prospeţime, limpezime, e greu să desfaci o aşa apărare. Pe faza de atac ne-a lipsit inspiraţia, dar şi ei au fost agresivi, sunt masivi, s-au pus pe două linii şi au rupt jocul. Mereu când am avut ritm, rupeau jocul. E clar că ei au jucat la egal, au reuşit lucrul ăsta”, a declarat antrenorul României. Mijlocașul Nicolae Stanciu a spus că rezultatul nu poate fi unul mulţumitor, dar naţionala nu a prins o zi inspirată în faţa Muntenegrului. “Toţi am făcut un efort mare. A fost un meci greu, de luptă, pentru că au o echipă masivă, joacă dur. Din păcate, nu am reuşit să luăm cele trei puncte şi e deranjant că nu am început cu dreptul. Chiar am încercat şi vorbeam în timpul meciului, pentru că ei se apărau foarte jos. Am zis să şutăm. La centrări erau mai înalţi decât noi. Şuturile nu ne-au ieşit. Nu ştiu, am început prost. Nu ştiu dacă avem ce să ne reproşăm. Doar că nu am fost lucizi şi acum o să încercăm să scoatem ceva bun din aceste două meciuri”, a declarat jucătorul Spartei.

Recuperează la Belgrad?
Partida dintre România şi Serbia se va disputa în această seară, cu începere de la ora 21.45. Tricolorii merg la Belgrad cu gândul la victorie, deşi sunt conştienţi că vor întâlni o echipă mult mai bună decât Muntenegru. Eric Bicfalvi, Vlad Chiricheș, și Mihai Pintilii nu vor face parte din lotul naționalei României. Primul nu a putut fi recuperat pentru dubla din Liga Naţiunilor, iar cei doi s-au accidentat la meciul de vineri. “Băieţii au dat totul şi mergem la Belgrad să facem un rezultat bun. Ne ducem să încercăm să jucăm la fel, poate cu o altă partitură tactică. Am încredere în băieţi că vom face un rezultat bun. Noi trebuie să ne recuperăm “, a spus antrenorul Cosmin Contra. “E foarte important să câştigăm în Serbia. Se poate să câştigăm, iar meciurile din deplasare sunt mai uşoare. Acasă toată lumea se aşteaptă să atacăm, iar în Serbia ei vor ataca şi va fi mai uşor să jucăm pe contraatac“, a declarat Stanciu.

România – Muntenegru: 0-0
România: Tătărușanu – Benzar, Chiricheș (`31, Bălașa), Săpunaru, Bancu – Pintilii (`73, Anton), Stanciu – Chipciu, Maxim, Mitriță (`67, Budescu) – Keșeru. Selecționer: Cosmin Contra.
Muntenegru: Petkovic – Stojkovic, Savic, Simic, Tomasevic – Scekic (`74, Kosovic), Vukcevic – Boljevic (`80, Beqiraj), Ivanic, Jovovic – Mugosa. Selecționer: Ljubisa Tumbakovic.
Cartonaș roșu: Mugosa `77.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here