Partidul lui Cioloș are celulă de criză anticoronavirus. Un gorjean, printre coordonatori!

2243

Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS) a anunțat că celula sa de criză anticoronavirus se transformă într-un organism executiv permanent care să susțină eforturile autorităților și ale societății.
Echipa executivă de criză PLUS va colecta şi elabora proiecte, le va propune instituţiilor centrale sau locale și va direcţiona profesionişti acolo unde este nevoie de ajutor. Este un model politic care nu a fost niciodată experimentat în România, susțin reprezentanții PLUS.
Din această echipă face parte și gorjeanul Alin Mituța, coordonatorul de politici europene al PLUS, coordonator regional pentru Regiunea Sud-Vest Oltenia, fost şef de cabinet al prim-ministrului Dacian Cioloş.
Alături de avocatul Andrei Lupu, responsabil PLUS pe domeniile justiţie şi reformă constituţională, Mituța va coordona celula executivă de criză PLUS. Cei doi membri ai Biroului Naţional PLUS vor integra iniţiativele de politici publice locale, centrale şi europene şi vor pregăti implementarea lor naţională împreună cu preşedinţii de filiale PLUS.
„Scopul nostru este să ajutăm societatea românească să reziste crizei actuale şi să-şi revină cât mai rapid. Deja am ajuns cu toţii la punctul critic în care înţelegem că trecem printr-o situaţie-limită şi că efectele negative ale pandemiei sunt extrem de greu de evitat. (…). Şi, pentru că acum ies la iveală toate neajunsurile în funcţionarea statului, trebuie să ne pregătim în această perioadă şi pentru faza de reconstruire de după criză. Va fi nevoie să punem la punct mecanisme funcţionale la nivelul administraţiei, al sistemului de sănătate şi al mediului economic, care să ne ajute să ne ridicăm mai puternici şi mai eficienţi decât suntem acum”, a declarat preşedintele PLUS, Dacian Cioloş.
Modelul central va fi replicat şi adaptat local, urmând ca PLUS să îşi activeze întreaga reţea de partid pentru a ajuta în toate punctele în care va fi nevoie de susţinere.
Echipa executivă PLUS va fi condusă de către fostul premier Dacian Cioloş, ajutat de Dragoş Tudorache, europarlamentar şi preşedinte executiv PLUS, fost ministru al Afacerilor Interne.
Există coordonatori pe mai multe domenii în parte.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here