Participare slabă la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

351

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi organizată vineri de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj nu a atras prea mulţi tineri, iar asta în condiţiile în care oferta pusă la dispoziţia lor de către angajatori a fost mai bogată ca la alte ediţii. 65 dintre participanţi au fost angajaţi pe loc, în timp ce alţi circa 250 au fost chemaţi la interviuri.

foto 016La această ediţie a Bursei pentru absolvenţi au participat 58 de angajatori, care au oferit circa 2500 de locuri de muncă, dintre care aproape 480 pe plan local. Majoritatea locurilor de muncă se adresau persoanelor cu studii medii. Au existat însă şi locuri de muncă pentru cei cu studii superioare. “Oferta este una dintre cele mai bogate. Niciodată nu am avut atâtea locuri de muncă. Din păcate, în baza noastră de date s-au înregistrat aproximativ 2000 de absolvenţi până în prezent deci ar fi om pe om, adică câte oferte atâţia absolvenţi, deci normal ar trebuie să se angajeze toţi, dacă ar participa şi dacă s-ar corela cererea cu oferta, dar acest lucru nu se întâmplă. Sperăm ca mulţi din ei să participe astăzi (n.r. vineri) la un prim interviu, pentru ca săptămâna viitoare să aibă loc un interviu suplimentar şi să reuşească să-şi găsească un loc de muncă. Locurile de muncă sunt mai mult pentru absolvenţii cu studii medii, dar şi în baza noastră de date 80% sunt cei cu studii medii înregistraţi. Cu studii superioare s-au înregistrat foarte puţini iar locurile oferite prin această bursă sunt de IT-ist, inginer mecanic, inginer constructor, inginer silvic şi consultanţi financiari”, a declarat Ana Maria Niculescu, directorul adjunct al AJOFM Gorj. Cea mai bogată ofertă de locuri de muncă a venit din partea unor firme din Arad şi Timiş.

foto 020“Avem locuri de muncă pentru şomeri în fabrici din Timişoara şi Arad, cu relocare, cazare asigurată gratuit. Este vorba despre confecţioner cablaje auto şi operator procesare-tranşare carne. Dacă am avea o mie de oameni, mâine i-am angaja pe toţi”, a declarat reprezentantul uneia dintre firme. Tot o mie de locuri de muncă ofereau şi reprezentanţii celeilalte firme: “Reprezentăm o agenţie de recrutare multinaţională din Bucureşti. Am venit cu o ofertă de muncă pentru industria auto, cablaje auto, pentru zona de vest a ţării, atât pentru judeţul Timiş cât şi pentru judeţul Arad. Avem declarat un număr de 1000 de posturi care sperăm să-l acoperim într-un timp cât mai scurt în judeţul Gorj”.

foto 029420 de participanţi, 65 angajaţi pe loc
Din cei circa 2000 de absolvenţi înregistraţi în baza de data a AJOFM Gorj, doar 420 au mers vineri să consulte oferta de locuri de muncă, majoritatea absolvenţi din seria curentă. Unii au găsit ce căutau şi vor merge la interviu. Alţii însă au plecat dezamăgiţi. “În principiu, îmi caut un post pe inginerie, pe specializarea pe care am terminat-o – Ingineria Sistemelor. Am văzut un post automatist care m-ar interesa. Mi-am depus CV-ul şi urmează să mă duc la un interviu peste o săptămână”, a spus un tânăr. “Îmi caut un loc de muncă ca agent de pază sau tehnician veterinar. Nu am găsit nimic. (…) Nu am calificarea pentru locurile de muncă oferite”, a spus un alt tânăr. 65 dintre absolvenţii care s-au prezentat la Bursă au fost angajaţi pe loc, între care şi şase cu studii superioare. Alţi 253 de tineri au fost selectaţi pentru a participa la interviuri în vederea angajării.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here